Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina Honkajoella. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina, kun kauden toinen osakilpailu ajetaan Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella. Pistejahtiin ilmoittautui määräaikaan mennessä 99 kilpailijaa yhteensä viidessä eri luokassa.

SuperCar-luokassa katseet kohdistuvat tottakai avauskilpailun voittaneeseen Atro Määttään, sekä EM-sarjaakin kiertävään Jere Kalliokoskeen.

Haastajia kuitenkin kaksikolle löytyy.

Kalliokoski menetti voittonsa Hyvinkäällä finaalissa sattuneen virheen seurauksena. Juuri varusmiespalveluksen suorittanut nuorukainen lähteekin Honkajoelle ainoastaan voitto mielessä.

– Pitää ajaa kovaa ja tasaisesti, mutta auton täytyy myös toimia hyvin, Kalliokoski toteaa.

SRC-luokan voittoon Hyvinkäällä ajanut Henri Haapamäki lähtee varmasti uusimaan temppua Honkajoelle, mutta myös sarjan kärkipaikalla majaileva Joni-Pekka Rajala on valmis taistelemaan voitosta.

– Fiilis on hyvä. Autoa on koitettu säätää paremmaksi vielä ennen kisaa, Rajala kommentoi.

Autokrossi-luokassa varmasti suurin mielenkiinto kohdistuu avauskilpailun voittaneeseen Toni Kuhaseen. Tässä luokassa kuitenkin haastajia riittää.

– Honkajoella on ajotyylilleni sopiva ja vähän helpompi rata. Starttien siellä täytyy onnistua, sillä Autokrossissa se varsinkin korostuu, Kuhanen kertoo.

RX Academy tarjosi jo Hyvinkään osakilpailussa rutkasti rytinää ja kamppailuja. Avauskilpailun onnistujat ovat varmasti vahvoilla myös Honkajoella, mutta lisäväriä luokkaan tuo rallinpoluilta monille tuttu Jari Huttunen. Rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailun vuonna 2015 voittanut Huttunen hamuaa varmasti kärkisijoille, vaikka mieheltä ei löydykään aikaisempaa rallicross-kokemusta.

– Hyvillä mielin lähdetään kisaan. Minkäänlaista kokemusta ei rallicrossista löydy, mutta kun (Marcus) Grönholm antoi tilaisuuden kokeilla, niin tartuin siihen tottakai samantien. Keskiviikkona pääsin jo vähän kokeilemaan autoa, Huttunen sanoo.

Crosskart-luokassa menestystä janoaa tukku nuoria ja nälkäisiä kuljettajia. Suurimpina suosikkeina lauantain kilpailussa ovat jo Hyvinkäällä onnistuneet Leevi Lassila, Jimi Kalliomäki sekä Valtteri Koski.

Uudistunut jokeri-lenkki haastaa kilpailijoita

Honkajoen kilpailunjohtaja Mika Iltasen mukaan kaikki on valmista, kun lauantaiaamuna kilpailu pärähtää käyntiin.

– Järjestelyt ovat sujuneet hienosti ja kaikki on hyvällä mallilla, Iltanen kertoo tyytyväisenä.

Katsojille tiedoksi, että Honkajoella voit myös tavata suomalaisia rallicross-legendoja. Paikalle on kutsuttu muun muassa viisinkertainen Euroopan mestari Matti Alamäki, sekä vuoden 1987 Euroopan mestari Seppo Niittymäki.

Mielenkiintoa itse kilpailuun lisää pienet muutokset, joita rataan on tehty viime vuodesta.

– Jokeri-lenkki on uudistunut. Sitä on hieman pidennetty, mutta muuten rata on pysynyt samanlaisena, Iltanen sanoo.

Ohjeellinen aikataulu:

9:00 Alkuerät alkavat

n. 15:00 Semifinaalit alkavat

n. 16:30 Finaalit alkavat

n. 17:15 Palkintojenjako

Teksti: Taneli Niinimäki/Rallicross SM

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän