RX Academyn kuljettajat kisaavat identtisillä autoilla. Kuva: RX Academy

RX Academylla on edessään kauden toinen osakilpailu, joka ajetaan lauantaina Honkajoella. Kilpailuun osallistuu yhteensä yhdeksän kuljettajaa viidestä eri maasta.

Viime kuussa Hyvinkäällä käydyn historian ensimmäisen RX Academyn osakilpailun jälkeen yhdeksän kuljettajaa viidestä eri maasta on nyt valmiina taistelemaan toisessa osakilpailussa, jossa jälleen jokainen heistä kisaa identtisellä Renault Clio Cup RX -autolla.

Kauden avauksen voittaja Samuli Vuorisalo jakaa autonsa Sami-Matti Trogenin kanssa tällä kaudella, koska molemmilla on päällekkäisiä kilpailuja. Tänä viikonloppuna on Trogenin vuoro tehdä RX Academy -debyyttinsä. Näin ollen kauden toiseen osakilpailuun saadaan uusi voittaja.

15-vuotias Trogen ei osallistunut kauden avaukseen, sillä hän otti osaa Ahvenistolla järjestettyyn F4-osakilpailuun, jossa saavutti uransa ensimmäisen podiumpaikan. Nyt hän palaa jälleen tuttuun lajiin, jossa on kilpaillut kansainvälisellä tasolla Super1600-luokassa viime vuonna.

Trogen saa vastaansa muun muassa Jesse Kallion, joka osoitti hyvää vauhtia aika-ajoissa, mutta joka kilpailussa putosi viidenneksi spinnattuaan. Latvian Karting-sarjan mestari Martins Lapins on pisteissä kolmantena Kallion jälkeen.

RX Academyyn liittyy täksi viikonlopuksi myös kaksi uutta kisaaja. Briannian rallicross-sarjan kauden avauksen Citroen C4 Supercarilla voittanut Britti Nathan Heathcote sekä Suomen Jari Huttunen, joka voitti viime vuonna Saksassa ADAC Opel Rallye Cup –mestaruuden ja joka nyt tekee rallicrossdebyyttinsä Honkajoella.

RX Academyssä kuljettajat taistelevat pääpalkinnosta, joka on ilmainen ajopaikka kaudelle 2018 rallicrossin EM-sarjaan tai vaihtoehtoisesti merkittävää apua FIA:n rallicrossin MM-sarjan RX2-luokassa kilpailemiseen.

Honkajoen osakilpailun osallistujat
#4 Jari Huttunen (FIN)
#7 Kalle Markkanen (FIN)
#22 Sami-Matti Trogen (FIN)
#46 Martins Lapins (LAT)
#47 Jesse Kallio (FIN)
#55 Nathan Heathcote (GB)
#60 Jami Kalliomäki (FIN)
#87 Troy Dowel (AUS)
#96 Marat Knyazev (RUS)

Aikataulu, lauantai 17.6.
09.00 Aika-ajo 1, 2, 3
15.00 Semi-Finaalit
16.30 Finaali
17.30 Palkintojenjako

Teksti: RX Academy Tiedotus – Moottoriurheilu.tv

Brittikuljettaja Nathan Heathcote RX Academyyn

Rallicross: Vuorisalolle ensimmäisen RX Academyn kilpailun voitto

RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän