Rallin SM-kausi päättyy tulevana viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä ajettavaan SM Pohjanmaa Ralliin. Mukana nähdään myös rallicrossissa kannuksia hankkinut 23-vuotias Jere Kalliokoski kartanlukija Jukka-Pekka Vistinmäen kanssa. Ajokkina kaksikolla on uusi Skoda Fabia R5. Kalliokoski on aiemmin ajanut rallia kahdesti, F-ryhmän Volvolla Tunturi -rallissa vuonna 2016, sekä samaisella Volvolla Lapuan F-rallisarjan kilpailussa 2017. Pohjoisen teillä tuloksena oli luokan neljäs sija, Lapualla ajokki lipsahti ojaan. Uran kolmas, kenraaliharjoituksena ajettu Jari-Pekka Ralli alkoi pohja-ajalla, mutta päättyi ulosajon vuoksi keskeytykseen. Huonosti menneen kenraalin jälkeen Kalliokoski ja Vistinmäki ovat asettaneet tavoitteekseen maaliin pääsyn.

- Maaliin pitää päästä, tulos selviää sitten siellä. Harjoituskisana ajettu Jari-Pekka ralli lähti ihan hyvin, ajettiin ykköselle viiden sekunnin pohjat. Kakkosen alku meni myös hyvin, mutta sitten tuli vähän ongelmia nuotin kanssa, osuttiin vastapenkkaan ja auto kimposi siitä keskelle tietä nokka tulosuuntaan. Tukivarsi, takanapa ja vanne saivat kipeää ja piti jättää kisa kesken. Auto laitettiin jo lauantaina kisan jälkeen kuntoon, ja pääsin heti kokeilemaan että kaikki toimii, Kalliokoski kertoo.

”Koronakauden” aikana Kalliokoski on pakon sanelemana ajanut säästeliäästi, mutta silti hyvällä menestyksellä. Ensimmäinen kausi Rata SM -sarjassa päättyi BMW Xtreme -luokan Suomen mestaruuteen, ja Kouvolassa ajetuissa rallicrossin MM-osakilpailuissa Kalliokoski ajoi semifinaaleihin.

- Ihan erilaisia autoja ja kilpailuja kaikki, niitä on vaikea verrata. Pääasia että olen saanut kilpailla ja pidettyä kisavirettä yllä.

Nähdäänkö AL-Härmää edustava Kalliokoski SM-rallissa myös kaudella 2021?

- Ajetaan nyt ensin Pohjanmaa Ralli, suunnitellaan lisää sitten syksymmällä. Auto on kuitenkin tallissa, niin eihän sitä koskaan tiedä mitä keksitään, Kalliokoski tokaisee.

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan Seinäjoen ja Lapuan ympäristön vauhdikkailla pohjalaisteillä 25.-26. syyskuuta. 

Rallin aikataulu:

Perjantai 25.9. 

klo 20:04 EK 1, Kyrösjärvi 14,8 km
klo 20:51 EK 2, Jääskänjärvi 11,36 km
klo 21:10 EK 3, Kuorasjärvi 12,52 km

Lauantai 26.9.
klo 11:14 EK 4, Länsikylä (1) 13,04 km
klo 11:59 EK 5, Kuusenmäki 10,76 km
klo 12:36 EK 6, Suokko (1) 9,62 km
klo 15:04 EK 7, Länsikylä (2) 13,04 km 
klo 16:01 EK 8, Ylikylä 9,22 km
klo 16:37 EK 9, Suokko (2) 9,62 km

Pohjanmaa Ralli
Pohjanmaa Ralli Facebook
Ralli SM
Liveseuranta 
GPS-seuranta 
Kalliokoski Motorsport
Kalliokoski Motorsport Facebook

 

Toni Lönroos

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.