Tuusulalaisen rallikuljettaja Jani Luhtaniemen seitsemän kuukauden kisatauko on pian ohi. Seuraava startti on syyskuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella, missä ajetaan kauden päättävä SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa Ralli.

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailun, SM Pohjanmaa Rallin, ilmoittautumisaika päättyi maanantaina. Toisin kuin edellisessä osakilpailussa, SM3-luokan osallistujalistasta löytyy tällä kertaa myös Jani Luhtaniemen nimi.
- Tarkasteltiin budjettia ja päätettiin, että jätetään Kouvola väliin. Laitetaan kaikki panokset kauden päätökseen Pohjanmaalla ja siellä jaettaviin puolitoistakertaisiin pisteisiin, kertoo Luhtaniemi.

SM-sarjan talvikausi on ollut Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevalle Luhtaniemelle ja kartturi Juha-Pekka Jauhiaiselle kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua sujui hienosti ja tulipa Mikkelistä uran ensimmäinen palkintokorokesijoituskin. Harmittavasti talvikauden kolmannessa kisassa Joensuussa tulos ei ollut ihan toivotun kaltainen.

Ennen Seinäjoella ajettavaa kauden päätöstä Luhtaniemi on SM-pisteissä kuudentena. Koronan aiheuttamien kalenterimuutosten myötä sarjan pistelaskua muutettiin niin, että lopullisiin SM-pisteisiin lasketaan neljän osakilpailun pisteet.

- Lähdetään hakemaan Pohjanmaalta ehjää suoritusta ja mahdollisimman isoa pistepottia. Lauri Joona on jo kirkkaimman SM-mitalin varmistanut, mutta himmeämpien mitalien kohtalo on vielä avoin. Mitalinkiilto on silmissä, mutta maltti mielessä, naurahtaa Luhtaniemi.

SM Pohjanmaa Ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina 25.-26. syyskuuta Seinäjoen ja lähikuntien alueella. Kilpailussa ajetaan 9 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 104 km.

Teksti: Anu Haapalainen
Kuva: Rally Photos Finland

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.