Kuvassa oikealta: Markku Suvanto, Miko Suvanto, Nina Suvanto, Laura Suvanto ja Nora Suvanto

Perinteikäs Länsirannikon Ralli ajettiin lauantaina, jolloin Turun UA:n järjestämässä rallitapahtumassa oli mukana koko Suvannon perhe vahvalla rintamalla.

Vanhemmista Nina Suvanto toimi kilpailun turvallisuuspäällikkönä ja Markku osallistui kilpailuun kuljettajana. Jälkikasvusta Laura ja Nora Suvanto olivat kartanlukijan tehtävissä ja perheen kuopus, 15-vuotias Miko hääräsi tiimin huollossa.

 

Syksyiseksi muuttunut keli ei päässyt laimentamaan VAG Motorsportin fiiliksiä, kun tiimin väreissä ralliin starttasi kolme autokuntaa.

Markku Suvanto ja kartanlukija Laura Suvanto kilpailivat Skoda Fabia R2 -kilpurilla, jota ei ole sorarallissa hetkeen aikaan nähty. Tuloksena oli oman luokan neljäs sija.

- Reitti oli varsin mielenkiintoinen, kun Länsirannikon teemaan kuuluen sieltä löytyi nopeaa tiestöä ja vastapainoksi pienempää ja teknistä.

Koko päivän kestänyt vesisade lisäsi haasteita meikäläiselle, joka pitää kuivan kelin kilpailuista, Markku Suvanto kertasi.

Äitiyslomalta kilpailemaan

Laura Suvanto oli kilpa-autossa kuljettajana sekä kartanlukijana edellisen kerran syksyllä 2018, jonka jälkeen perheenlisäyksen myötä kilpailutoimintaan tuli luonnollinen tauko.

- Oli hienoa päästä kilpailuihin mukaan pitkästä aikaa. Nuotti osui hyvin kohdilleen tauosta huolimatta. Meno oli haastavaa, kun olosuhteista johtuen ei ollut veto- eikä jarrupitoja. Maaliin päästiin ja into iski jälleen kisahommiin, Laura Suvanto myönsi.

Lauran mies Juha-Pekka Wikman on aiemmin ajanut VW Golfilla lyhyempiä sprinttikisoja, mutta nyt edessä oli ensimmäinen rallikilpailu.

Kartanlukijaksi lähti Nora Suvanto, jolle rallikokemus oli myös ensimmäinen laatuaan.

Kuljettajapari suoriutui uudesta kokemuksestaan kiitettävästi, sillä maalissa heidät palkittiin luokan kakkossijasta. Lisäksi tuloksena oli 10. sija nuotittamattomien yleiskilpailusta, joka oli vakioautolla oikein hyvä suoritus.

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Loudlife Media

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.