Erityisesti tänä ”koronavuonna” myös F-ryhmäläisellä kilpa-autolla ajavan kannattaa käyttää hyväkseen kaikki mahdollisuudet päästä sittenkin ajamaan tosissaan kilpaa vielä tämän syksyn aikana. Historic-autoille tarkoitettuun rallisarjaan, Historic Rally Trophyyn, pääsee nyt Classic F -luokkiin kisaamaan jo hieman vanhentuneilla äffäläisillä.  

HRT-sarjan organisoija Historic Rally Club Finland kokeilee tällä kaudella vanhentuneiden äffäläisten mukaan ottamista sarjan osakilpailuihin. Mikäli kiinnostusta ja osanottajia löytyy, vuonna 2021 on tarkoitus järjestää oma Classic F -sarja.

”Classic F:n ajatus on houkutella mukaan jo hieman iäkkäämpiä ja tekniikoiltaan vanhentuneita F-ryhmän autoja mukaan tietyin rajoituksin, jotta ne olisivat lähempänä ryhmän alkuaikoja. Classic F -luokan sääntöjen mukaan moottoreissa saa olla enintään kaksi venttiiliä/sylinteri, eikä lisäsäiliöillä varustettuja iskunvaimentimia tai sequentiaali-vaihteistoja sallita. Lisäksi Classic F - luokassa sallitut autot tulee olla luokiteltu ennen vuotta 1995. Perusteena vuoden 1995 luokitusrajalle on se, että talleihin on jäänyt myös 8-venttilisiä Trophy-autoja kuten esim. Peugeot 106, Citroën AX ja Skoda Favorit”, kertoo Janne Levänen HRCF:stä.

Luokan tarkemmat säännöt on julkaistu Historic Rally Club Finlandin nettisivuilla keväällä.

”Classic F -luokassa luokkajako on enintään 1400, 1650 ja 2250 cc, lisäksi luokat ovat erikseen yleisen- ja junioriluokkien kuljettajille. Autojen tulee olla muutoin nykyisten F-ryhmän sääntöjen mukaisia, mutta luokka toteutetaan kansallisten rallien kevennetyillä turvavarustevaatimuksilla. Näin ollen autoissa sallitaan myös FIA-hyväksytyt, leimoiltaan vanhentuneet, mutta ensiluokkaisessa kunnossa olevat turvavyöt ja istuimet.”

Historic Rally Trophyn seuraava osakilpailu on Urjalan Urjalan UA:n järjestämä ABC-Toijala Ralli syyskuun 5. päivänä, jonka ilmoittautuminen päättyy 25.8.2020 kello 22.00. HRT-kauden päätöskilpailu on 19.9. ajettava Heinolan UA:n Jari-Pekka Ralli.

Teksti ja kuva: Kikka Kuosmanen

 

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla