Lappajärven Jukka Alalantela kaasutteli Korpilahden Talvirallissa BMW-merkkiluokan voittoon. Kuva: Marko Kyöstilä

Juniorikuljettaja Jukka Alalantela nousi Korpilahden Talvirallin päätös-EK:lla BMW-merkkiluokan ykköseksi.

Alalantela kokeili viime syksynä sekä rallia että BMW Ralli -sarjaa sillä seurauksella, että 28-vuotias lappajärveläinen ajaa tänä vuonna koko BMW-merkkisarjan.

Alalantela oli debyyttirallissaan Rantarallissa nopein BMW-juniori ja BMW-sarjan yleiskilpailussakin hienosti neljäs, joten häneltä oli lupa odottaa hyviä suorituksia tämän vuoden sarjassa.

BMW-sarjan vuoden 2019 päätösrallin ja nyt Korpilahdella ajetun uuden kauden avausosakilpailun välissä Alalantela ehti ajaa kaksi rallia, joten neljännessä osakilpailussa saavutettu luokkavoitto tuli hänelle pienoisena yllätyksenä.

– Kolmen rallin lisäksi olin tätä ennen ajanut noin 15 sprinttiä lähes samanlaisella BMW 325:llä. Ja lapsena tuli ajettua paljon peltoautoilla. Mutta kyllä lopputulos yllätti, vaikka palkintosijoille tähdättiinkin. Kisa meni hyvin – ajotuntuma oli hyvä heti alusta alkaen, ja sekä huolto että auto pelasivat hyvin, kertoo Alalantela, jonka kartturina toimii nokialainen Juha Pölönen.

Oikukkaan talven vuoksi kaikki kolme BMW Ralli -sarjan kilpailukalenteriin merkittyä talviosakilpailua peruuntuivat, mutta korvaavaksi osakilpailuksi saatiin neljästä erikoiskokeesta muodostunut Korpilahden Talviralli.

Lappeenrannan Toni Parkkinen oli avaus-EK:lla 2,3 sekuntia nopeampi kuin viime vuoden sarjakolmonen, Hannu Hokkanen. Myös Riku Koski ja Alalantela hävisivät 7,8 kilometrillä Parkkiselle vain muutaman sekunnin.

Sarjan hallitseva mestari Sami Laurila voitti EK 2:n ja nousi mukaan voittotaisteluun. Tiukassa nipussa pietarsaarelaisen taakse ryhmittyivät Koski, Hokkanen ja Alalantela.

Talvirallin pisimmän EK:n vei nimiinsä Hokkanen, jolle Alalantela hävisi 25 EK-kilometrillä 9,3 sekuntia – kärkikuljettajien ero kasvoi kolmos-EK:lla 14,6 sekuntiin. Parkkinen ja Laurila pysyivät mukana kärkikamppailusta.

Alalantela ajoi ensimmäisen BMW-luokan pohja-ajan 15 km:n mittaisella päätös-EK:lla. Kun siihen saakka luokkaa johtanut Hokkanen jäi 22,1 sekunnin päähän, niin luokan kärkisija vaihtui. 12 kuljettajan kisassa Hokkanen oli toinen 7,5 sekuntia Alalantelaa hitaampana. Parkkinen (-9,1 s) oli sarja-avauksessa kolmas ja Laurila (-20,6 s) neljäs.

BMW Ralli -sarjan kesäosakilpailut ajetaan Mäntsälässä 16.5., Kokkolassa 1.8. ja Urjalassa 5.9.

Teksti: BMW Ralli -sarjan tiedotus, Pekka Virtanen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.