Sarjajohtaja Jani Laaksonen vauhdissa Jämsässä. Kuva: Ylläpito / 1400 Trophy.

Hankala talvi toi kilpailijoille haastavat olosuhteet F-Rally Trophy -kauden kahteen talviosakilpailuun.

Kauden avaus Kangasniemellä ajettiin talvisissa olosuhteissa, mutta kilpailun aikainen lumisade teki ajamisesta haastavaa, eikä reittikään helppo ollut.

Kangasniemellä kovinta vauhtia piti ennakkosuosikki Jani Laaksonen keräten täydet pisteet samalla myös. Riku Rantasalo oli toinen ja Toni Koskela kolmas. V-1600-luokan nopein Kangasniemellä oli Sami Vepsä Ville Aromaan ollessa toinen. Ennakkosuosikeista ainoastaan Kim Santalan matka jäi kesken Kangasniemellä.

Talven toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Jämsän seudulla, osittain legendaarisilla Jyväskylän MM-rallien teillä. Keliolosuhteet olivat jälleen aivan erilaiset, tällä kertaa lumesta ei ollut tietoakaan. Pakkanen piti kyllä huolen siitä, että tiet olivat jäässä. Reittiä oli jouduttu yhden erikoiskokeen verran ennakkoon lyhentämään ja F-Rally Trophyn osalta valitettavasti jouduttiin kilpailun aikanakin yksi erikoiskoe onnettomuuden vuoksi perumaan.

Kilpailusta tuli äärettömän tiukka ja lopulta Kim Santala ja Toni Koskela päätyivät maalissa tasa-aikaan. Tällöin ratkaisuksi muodostui kilpailun ensimmäinen erikoiskoe, jolle Santala oli ajanut pohja-ajan ja täten hänet kruunattiin voittajaksi. Avauskilpailun voittaja Jani Laaksonen jätettiin tällä kertaa kolmanneksi. Sami Vepsä puolestaan voitti tälläkin kertaa V-1600-luokan ja Ville Aromaa oli jälleen toinen.

Talven jälkeen Laaksonen johtaa sarjaa vaivaisella 1,12 pisteen erolla Koskelaan ja Vepsään, jotka ovat tasapistein toisella sijalla. Rantasalo on neljäntenä ja Santala pisteissä viidentenä. Sarjapisteissä saa heikoimman kisan lopulta tiputtaa pois, joten tilanne on vielä täysin avoinna.

Kesäkausi startataan kesäkuun alussa Orimattila-rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy -luokasta sivuilta www.1400trophy.fi. 1400 Trophy löytyy myös Facebookista.

Teksti: Ylläpito / 1400 Trophy, tiedote.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.