Jere Ämmälän rallikausi alkaa F-Rallisarjan avauksessa lauantaina. Kuva: tonigraphs.com.

Jere Ämmälällä on edessään mielenkiintoinen rallikausi. Kartanlukija on vaihtunut ja lisenssiluokka noussut juoniorista yleiseen. Lisäksi sarjaksi tälle kaudelle valikoitui F-Rallisarja, jota Ämmälä ei ole ennen kiertänyt.

23-vuotias Raision UA:ta edustava Jere Ämmälä ajaa tällä kaudella ensimmäisen kautensa F-Rallisarjassa. Viime vuoden junioreiden SM-hopeamitalistilla on nyt edessä nousu yleiseen luokkaan, jolloin kilpailu kovenee entisestään. Ämmälä ajaa luokassa 5, eli isossa niin sanotussa pimeässä luokassa.

Ämmälä on kärsinyt monien muiden kuljettajien tavoin lumettomasta talvesta ja täten testikilometrejä on kertynyt pyöreä 0. Lauantaina on edessä F-Rallisarjan avaus XIX Kangasniemi Rallissa.

– Testiä emme ole päässeet ajamaan yhtään ja se totta kai mietityttää. Viimeksi olen ajanut syksyllä Rantarallissa, mutten anna sen häiritä, vaan lähdemme rohkeasti ajamaan luokkavoitosta, Ämmälä totesi itsevarmana kisaviikolla.

F-Rallisarja oli tarkoitus startata jo tammikuussa JMK-rallilla, mutta leudon talven vuoksi kisa siirtyi. Kisan siirtyminen helmikuun viimeiselle viikonlopulle tarkoittaa sitä, että sarjan toisessa osakilpailussa Ämmälää ei nähdä.

– Valitettavasti talvilomareissu osuu nyt Jämsän kisan kanssa päällekkäin ja näin meiltä jää kisa ajamatta. “Nollakisa” tulee nyt käytettyä siinä, mutta pyritään siihen, että niitä ei jatkossa enään osu kohdalle.

Kangasniemi Ralli käynnistyy lauantaina kello 12 ja Ämmälä-Kärpijoki-pari starttaa numerolla 63.

Teksti: Teemu Varjo, tiedote.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu