Printsport Junior Cup -rallisarjaan voi osallistua SM3-luokan autoilla. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Printsport Racing järjestää kaudella 2020 Junior Cup -rallisarjan, jonka tarkoitus on auttaa nuoria Ralli SM -sarjassa kilpailevia kuljettajia ja motivoida heitä osallistumaan Ralli SM -sarjaan.

Ajatus uudesta kilpasarjasta syntyi Arctic Lapland Rallyssa, jossa Printsport Racingin Eero Räikkönen sai kilpailijoilta toivomuksen järjestää rallisarja, jonka palkinto olisi vähintäänkin houkutteleva.

– Kilpailijoiden toive oli sellainen, että päätimme siihen vastata, ja näin pikaisella aikataululla syntyi Printsport Junior Cup, johon osallistumisoikeus on jokaisella AKK:n lisenssin omaavalla Suomen kansalaisella, joka on ensimmäiseen sarjan osakilpailuun startatessa alle 30-vuotias. Sarjaan voi osallistua vain SM3-luokan autolla, ja ajettavat osakilpailut ovat Ralli SM -sarjan kilpailut Mikkelin SM Vaakuna Rallista eteenpäin, Räikkönen kertoo.

– Ilmoittautumismaksua sarjaan ei ole ja kolme parhaiten pisteitä kerännyttä palkitaan vähintään rahapalkinnolla ja Michelin rengastuella. Lisäksi sarjan voittajalle on luvassa 50 erikoiskoekilometrin testipäivä sekä 100 erikoiskoekilometrin ralli Suomessa R5-autolla sisältäen logistiikan, testitien, huollot, renkaat (14 kpl), polttoaineet ja vakuutukset. Huomioitavaa on myös se, että voittajalla on oikeus halutessaan myydä R5-testi ja kisapalkinto edelleen ja käyttää näin saadut rahat parhaaksi katsomallaan tavalla, joka edistäisi paremmin uraa tai harrastusta, Räikkönen jatkaa.

PrintSport Racing Junior Cupin säännöt ja lisätiedot löydät www.printsport.fi kotisivuilta.

Ensimmäisen osakilpailun eli SM Vaakuna Rallin ilmoittautuminen päättyy 27. tammikuuta klo 21:00, joten nopeat liikkeet ovat aina näyttäviä!

Teksti: Jani Kekoni, Printsport Junior Cup -tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu