Skodan Emil Lindholm johtaa SM1-luokkaa perjantain jälkeen. Kuva: Merita Mäkinen.

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat Ralli SM -sarjan avausosakilpailun Arctic Lapland -rallin SM1-luokan johdossa Rovaniemellä. Yötauolle siirryttäessä kaksikon johtomarginaali Teemu Asunmaahan nähden on 7,2 sekuntia.

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen kellottivat Arctic Lapland -rallin avauspäivänä SM1-
luokassa neljä pohja-aikaa viidestä ja yhden yleiskilpailun pohja-ajan Toyotan Kalle Rovanperän edestä. Tulos merkitsee SM1-luokan johtopaikkaa ja sijaa kaksi rallin yleiskilpailussa.

– Pari ekaa pätkää tuli rennolla sykkeellä ja ajat olivat hyvät. Kolmannella EK:lla Kaihuavaarassa mielestäni ajoin nätistä, mutta ehkä karvan liian varovaisesti, ja siitä kello ei tykännyt. Takkiin tuli yli kymmenen sekuntia. Toki Teemu (Asunmaa) ja Juha (Salo) ajoivat kyseisenkin pätkän todella kovaa. Vauhtia on nyt selvästi enemmän kuin vuosi sitten, joten kyllä joutuu työntämään ihan tosissaan, Lindholm kertoi avauspäivän tapahtumista.

– Jyrhämäjärven pitkällä yli 30 kilometrin EK:lla tultiin aika reippaasti, vaikka lumipöly häiritsi paikka paikoin pahasti. Pitkien suorien päässä jarrutuspaikat olivat huonon näkyvyyden takia välillä hukassa. Olin aikaani olosuhteisiin nähden positiivisesti yllättynyt.

Lauantaiksi Etelä-Lappiin luvataan sakeaa lumisadetta.

– En ihan vielä ole sataprosenttisesti uuden autoni kanssa sinut, mutta muuttamaan yöhuollossa en lähde mitään. Toivotaan, että lunta ei sataisi ihan hirveästi. Jos sataa, niin se sade tekee tästä kilpailusta yhä mielenkiintoisemman. Toki tilanne on sama kaikille.

– Periksi ei anneta. Lähdetään huomenna ajamaan samalla tempolla ja yrityksellä kuin tänään, Lindholm lupaa.

Arctic Lapland -ralli jatkuu lauantaina aamulla kello 7:00. Päätöspäivän ohjelmassa on toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,73 kilometriä. Rallin maaliin Rovaniemen Lordin aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana kello 19:20.

SM Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, tilanne avauspäivän jälkeen:
1. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC 45:43,2
2. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Skoda Fabia R5 EVO + 23,3
3. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 EVO + 30,5
4. Juha Salo – Pasi Kilpeläinen Skoda Fabia R5 + 31,1
5. Eerik Pietarinen – Miikka Anttila Skoda Fabia R5 EVO + 1:24,6

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

Kirjaudu