Mika Karppasen Citroen DS3 tuhoutui tulipalossa täysin. Kuva: KHMK racing

Mika Karppasen osallistuminen kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin Kataloniassa päättyi katastrofiin, jossa miehen ohjastama Citroen DS3 -auto koki täystuhon kilpailun kuudennella erikoiskokeella. Räjähdyksenomainen tulipalo vei auton hetkessä miesten alta.

Karppanen ja kartanlukijana toimiva Markku Tenhula selvisivät hurjasta tilanteesta onneksi säikähdyksellä.

– Mitään ei autosta jäänyt, mutta miehet ovat kunnossa pientä palovammaa lukuun ottamatta. Kilpailu tietenkin tyssäsi siihen ja harmittaa niin, ettei sanotuksi saa, totesi Karppanen tuoreeltaan.

Kilpa-auton syttyminen tuleen ei ole harvinaista, mutta tämänkaltaiset roihut eivät ole arkipäivää. Tuhoon johtaneet tapahtumat on nyt selvitetty ja näyttäisi siltä, että ajolinjalle osunut kivi pääsi rikkomaan bensatankin. Karppanen muistelee, että hetkeä ennen tulipaloa autossa haisi bensa, mikä ei nyt sinällään ole erikoista. Tilanne kuitenkin muuttui yhtäkkisesti auton leimahtaessa tuleen.

– Ei se mikään leikin paikka ollut, pari-kolme sekuntia autosta poistumiseen lisää, niin lähtökohdat elämälle olisivat tällä hetkellä aivan erilaiset. Se miten nopeasti tuli ottaa vallan on uskomatonta. Autosta päästyämme saimme kyllä hetkellisesti paloa rajattua ja kutsutta apua paikalle, mutta lopulta olimme mahdottoman edessä. Palokuntahan saapui paikalle puolen tunnin kuluttua, liekö siesta tai jokin kiireellisempi meno iskenyt kesken keikan, kertaa Karppanen reilun viikon takaisia tapahtumia.

Kilpaileminen MM-tasolla oli Karppaselle ensimmäinen kerta. Kokemukset olivat positiivisia ja huolimatta taloudellisesta sekä henkisestä takaiskusta, mies tulee jatkamaan ajouraansa. Tästä omalta osaltaan pitää huolen autossa ollut vakuutus, joka kattaa osan syntyneistä vahingoista. Myös neuvottelut taustajoukkojen kanssa ovat olleet positiivisia.

– Periksi ei anneta, vaikka tilanne on aiheuttanut paljon spekulaatioita ajouran jatkosta, toteaa Karppanen.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä hiomatta, mutta tiimin sisällä suuntaviivoja haetaan. Jatkaminen tutulla kalustolla olisi varminta, sillä tietotaito Citroenista on tiimillä hallussa. Myös jäljelle jäänyt kattava vara-osapaketti puoltaisi tätä. Ruoho on kuitenkin aina hiukan vihreämpää aidan toisella puolella ja Karppanen heittää uteliaan pikkupojan tavoin ilmoille, miten kaluston päivittäminen nelivetoiseksi houkuttelisi.

– Kun tämän hetkisen tilanteen kääntää mahdollisuudeksi, niin miksei sitä tähyäisi vaikka nelikon rattiin. Kyllä tätäkin mahdollisuutta tullaan tutkimaan, kun nyt ensin saadaan Katalonian noet kunnolla karistettua nilkoista, päättää Karppanen.

Teksti: Mika Karppasen tiedotus, Jani Salonen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla