Tämän vuoden viimeinen Suomen rallikilpailu ajetaan lauantaina 19.10.2019 Keski-Suomessa Petäjävedellä. Kilpailu on F-rallisarjan päätösosakilpailu ja Keski-Suomen alueen mestaruusosakilpailu. Kilpailun järjestää Petäjäveden Urheiluautoilijat. Kauden päätöksen kunniaksi tai siitä huolimatta kilpailuun ilmoittautui 187 kilpailuparia.

 

Viitisenkymmentä heistä taistelee sarjan pisteistä. Sarjan luokkiin, mutta eivät sarjaan, ilmoittautuneet mittelevät vauhtiaan sarjalaisia vastaan. Viitisenkymmentä kilpailijaa on mukana kyläkisan puolella.

Tarjolla oli 16 luokkaa ja kyläkisan puolella niin, että kaikilla säännöt täyttävillä autoilla oli mahdollisuus osallistua. Tarjolla oli myös nuorten nuottiluokka, joka oli ainoa luokka, johon kilpailijoita ei tullut. Kaikki kilpailuun osallistuvat ajavat saman reitin, nuotilla tai pimeään.

Kilpailun kokonaispituus on 160 km, josta erikoiskokeita 80 km. Erikoiskokeita on viisi, joista pisin, kilpailun viimeinen yhtä kaasutusta vaille 25 km. Kilpailukeskuksessa Petäjäveden Kulttuurikeskus Miilussa odottavista pokaaleista ja F-rallisarjan pisteistä käydään tiukkaa ihan loppuun asti.

Kilpailijoita ja siinä samalla katsojiakin hellitellään upeilla nypyillä, ylityksillä sekä loivemmilla ja tiukemmilla mutkilla.

Ollaanhan Neste Rallin sydänmailla. Kilpailukeskus: Petäjäveden Kulttuurikeskus Miilu, osoite: Miilutie 4, Petäjävesi (ajo Rantatien kautta).

Ensimmäinen auto lähtee reitille klo 11.01.
Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa.
Kolmen ajetun ek:n jälkeen käydään kilpailukeskuksessa huollossa.
Ensimmäistä kilpailijaa odotellaan maaliin n. klo 15.30.

Teksti: Sari Ohra-aho
Petäjäveden Urheiluautoilijat ry

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu