Kalle Rovanperä on erittäin lähellä WRC2 Pro -luokan mestaruutta. Kuva: Skoda Motorsport Suomi / Miika Wuorela

Kalle Rovanperä lähtee Walesin MM-rallin päätöspäivään reilussa, 4.38,7 minuutin johtoasemassa tallikaveriinsa Jan Kopeckyyn nähden. Rovanperä karkasi lauantain aikana ylivoimaiseen johtoon WRC2 Pro -luokassa.

Rovanperä toisteli pitkin päivää mantraansa rauhassa ottamisesta ja riskien välttämisestä. Kaikesta päätellen kyseessä oli oivasti laadittu taktiikka, sillä haastajat eivät missään vaiheessa päässeet Škoda-kuljettajan iholle.

– Kisaa en enää aja, vaan nautin vain pätkistä. Ero on jo niin iso, että nyt vain ajetaan erikoiskokeet läpi, Rovanperä myhäili jo alkuiltapäivästä.

Kausi on ollut Rovanperälle menestyksekäs, sillä tulossa on mestaruuden lisäksi jo viides luokkavoitto WRC2 Pro -luokassa. Mestaruus varmistuu voitolla, joten Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saattavat hyvinkin olla sunnuntaina rallin juhlittuja suomalaissankareita.

– Ei otettu riskejä ollenkaan, vaan ajettiin omaa ajoa, ihan nätisti aamusta alkaen. Muutama hyvä aika tuli, mutta siinä vain mennä köröteltiin. Maltilla ajaminen toimi hienosti, ja huomennakin pitää jatkaa vain samaan malliin, tuumaili Rovanperä.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi / Kalle Rovanperän tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu