Heikki Koski-Lammi oli SM3-luokan nopein Laitilassa. Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Jalasjärveläisen Heikki Koski-Lammin ja siilinjärveläisen Ari Koposen toiseksi viimeinen rypistys rallin SM-sarjassa toi kauan odotetun nopeimman kilpailusuorituksen SM3-luokassa. Onnistumista täydensi pikkuveli Juho Koski-Lammin ja kuortanelaisen Arto Ala-Kokkilan viides sija.

Veljekset hyötyivät jonkin verran lähtöpaikastaan, pienemmällä numerolla ajavien putsatessa tietä. Tasoitusta muihin nähden toi toisaalta mm. rengastilanne – rengasvalintoja ei juuri tarvinnut miettiä, kun koko tiimin käytössä oli kolme uutta rengasta ja muut edellisten kilpailujen jäljiltä. Kisa alkoi Heikin osalta neljänneksi nopeimmalla ajalla. Toisella erikoiskokeella matka taittui luokan pohja-aikaan. Tämän erikoiskokeen jälkeen tuli hieman teknisiä vaikeuksia; käyntihäiriöitä, jarruongelmia ja suurimpana murheena ohjaustehostimen nestevuoto. Vikaa ei saatu huollossa korjattua, mutta tästä huolimatta vanhempi citroen-kaksikko taisteli myös seuraaville kolmelle erikoiskokeelle pohja-ajat. Johtopaikka päivän toisessa huollossa oli 9,1 sekuntia ennen Sami Pajaria.

– Ihan hyvät fiilikset, vaikka autossa on ongelmia. Olisin pystynyt enemmänki eroa tekemään takana tuleviin, jos auto olisi toiminut, kertoi Heikki Koski-Lammi päivän toisessa huollossa.

Tauon jälkeen kuudes erikoiskoe tuli neljänneksi nopeinta vauhtia, joten loppulenkillä ei lähdetty varmistelemaan. Tilanne meni jännittäväksi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Toiseksi noussut Henri Hokkala kavensi eron ainoastaan 2,7 sekuntiin, joten viimeisellä pätkällä täytyi onnistua. Tuota viimeistä erikoiskoetta Heikki ei lähtenyt varmistelemaan, vaan tykitti sinnekin päivän viidennet pohjansa ja sai juhlia uran parasta suoritustaan SM-tasolla.

– Kädet olivat aivan loppu joka erikoiskokeen maalissa, mutta kannatti taistella. Tämä oli todellakin sen arvoista. Arvostan tämän todella korkealle omalla urallani. Yritetään Turussa jatkaa siitä, mihin täällä jäätiin, iloitsi Heikki Koski-Lammi  tuoreeltaan kilpailusuorituksen jälkeen. Heikin paras sijoitus SM tasolla on vuonna 2017 ajettu toinen sija SM4-luokassa Nilsiän osakilpailussa.

Juho Koski-Lammin ja Arto Ala-Kokkilan päivä Laitilan seudulla alkoi myös mukavasti, kun ensimmäinen erikoiskoe tuli viidenneksi nopeinta vauhtia. Toisella pätkällä pohja-aika oli lähellä, mutta isoveli Heikki oli 0,5 sekuntia nopeampi. Päivän aikana kaikki ajat sijoittuivat top 5:teen, lukuunottamatta yhtä kuudetta sijaa. Ennen viimeistä erikoiskoetta Juho sai myös oikein taistella. Eroa neljättä sijaa pitäneeseen Aleksi Röyhkiöön oli 9,6 sekuntia. Viimeisellä erikoiskokeella Juho ajoi 8,4 sekuntia nopeammin kuin Röyhkiö, mutta se ei aivan riittänyt. Eroa fiestakuljettajaan jäi vaivaiset 1,2 sekuntia.

– Kohtalaisen hyvä päivä. Vähän jarruongelmia, mutta muuten ehjä päivä. Vähän jäi vielä puuttumaan, että vauhti olisi riittänyt podiumille. Täytyy velipojalle nostaa hattua, kun pystyy tällaisellä autolla ajamaan voittoon, kertoili Juho Koski-Lammi päivästään ja onnitteli veljeään Heikkiä voittosuorituksesta.

Vastikään varmistuneen tiedon mukaan Heikin suoritus on kuitenkin hylätty, joten myös sarjapisteet tämän kisan osalta on menetetty. Kilpailun jälkeisessä teknisessä tarkastuksessa yksi tarkastuksen kohteista oli takajarrusatulat. Autossa oli edellisessä kilpailussa puhki kuluneiden jarrusatuloiden tilalla Citroen Racingilta tilatut jarrusatulat. Ongelma on, että C2:seen tarkoitettuja satuloita ei ole enää lainkaan saatavilla, vaikka auton kansainvälinen luokitus on vielä voimassa.

– Tällä kertaa kisan lopputulos ratkaistiin näköjään sitten näin paperilla eikä ajamalla. Ei näköjään ole vastustanut vielä tarpeeksi. Tämä kyllä kruunaa kaiken, sanoo Heikki Koski-Lammi.

Teksti: Koski-Lammi Motorsport tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla