Viime vuoden voittaja Nikolay Gryazin kartturinaan Yaroslav Fedorov. Kuva: Taneli Niinimäki.

Rallin Suomen mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajetaan viime vuoden tapaan kaksipäiväisenä Salon ja Turun välimaastossa 27.-28. syyskuuta. Kilpailun järjestävät yhdessä Salon Urheiluautoilijat ja Turun Urheiluautoilijat.

Kilpailussa ajetaan yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi perjantai-iltana ja loput seitsemän lauantaina. Rallin kokonaispituus on noin 330 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä kertyy kilpailijoille yhteensä 102. Kilpailun lähtöseremonioita juhlitaan perjantaina kello 18:30 alkaen Salon markkinoiden ohessa kaupungintalon edessä, josta kilpailijat suuntaavat kohti kahta Kiskon alueella ajettavaa erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 25 kilometriä.

Kiskossa ajettavat erikoiskokeet ovat täysin uusia SM-sarjassa, joten uusi tiestö ja pimeys tuovat oman mausteensa kilpailun ensimmäiselle päivälle. Iltaerikoiskokeiden jälkeen suunnataan yötauolle rallin kilpailukeskukselle Neste K Paimioon ja Liikenneturvallisuuskeskus V-S Ajoharjoitteluradalle.

Metsämäki Motor Show toimii rallin päätösnäyttämönä

Yötauon jälkeen lauantaiaamupäivän kolme erikoiskoetta ajetaan osittain viime vuodesta tutulla tiestöllä, mutta reittiin on mahdutettu myös yksi täysin uusi pikataival Kuusjoella. Huollon jälkeen ajetaan vielä aamun ensimmäinen erikoiskoe uudestaan, jonka jälkeen suunnataan Paimion ja Liedon tutuille soraränneille. Perinteisten metsäerikoiskokeiden jälkeen suunnataan Metsämäen Raviradalle Turkuun, jossa rallin päätösnäyttämönä toimii Metsämäki Motor Show’n yhteydessä ajettava yleisöerikoiskoe.

Yleisöerikoiskokeen lisäksi Motor Show’ssa riittää tapahtumaa heti porttien avaamisen jälkeen, kun kello 14 pyörähtää käyntiin Turussa ennennäkemätön romuralli, jossa kilpailijat kisaavat 30m x 30m kokoisella areenalla viimeiseen asti, kunnes enää yksi auto liikkuu. Hurjia tilanteita ja romua on luvassa aina kello 16 saakka.

Paikalla yleisön silmänruokana on myös näyttelyajoneuvoja, rompetoria sekä näytösajoja. Lisäksi eMotorsport Loungessa pääsee kokeilemaan kovassa nosteessa olevaa e-autourheilua. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös rallin VIP-tapahtuma, jossa rallia pääsee katsomaan parhailta paikoilta muun muassa buffet-illallisen ja stand-up-esityksen ohessa.

Itse erikoiskokeelle ralliautot saapuvat kello 17 jälkeen, jolloin kuskeihin on mahdollista käydä tutustumassa ja autoja ihailemassa ennen kuin varsinainen erikoiskoe starttaa kello 17.30. Kilpailun maalijuhlallisuudet vietetään Metsämäen sisähallissa erikoiskokeen jälkeen.

Kilpailun reittikartta ja aikataulu ovat nähtävillä rallin verkkosivuilla jo nyt ja lippuja ralliin saa hankittua kätevästi, vaikka heti Tiketin verkkokaupasta ja myyntipisteistä kautta maan. Lippukategorioita on aina erikoiskoelipusta rallipassiin ja VIP-lippuun. Myös kilpailijoiden ilmoittautuminen on avattu runsailla luokkavaihtoehdoilla yksi- tai kaksipäiväsesti ajettuna.

Mad-Croc SM Ralli

www.saloturkuralli.fi

Reittikartta

Liput

Facebook

Instagram

Twitter

Teksti: Patrick Rupponen, Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu