Henri Hokkala tavoittelee SM3-luokan SM-mitalia. Kuva: Toni Ruotsalainen.

Läpi kauden hyvässä vauhdissa ollut Autoliitto Tikkakosken Henri Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa ajoi viikonloppuna käydyssä rallin Laitilan SM-osakilpailussa jälleen SM3-luokan podiumille.

Ennen sarjakilpailua Mänttä Rallin voitolla ajotuntumaa ylläpitänyt parivaljakko aloitti heti lauantaiaamun pohja-ajalla Laitilassa.

Tauolle kärkiukkojen tapaan liukastellut Hokkala saapui kolmannella sijalla.

-Liukasta ja odotetusti varsin tasaista tässä kohtaa. Ei meinaa meidän numerolla (5) olla vielä kuin sotkettu noita teitä. Puhdas linja puuttuu ja se näkyy vetopidossa ja takapään levottomuutena, Hokkala kuvaili.

Tauon jälkeen uudelleen ajetuilla erikoiskokeilla Hokkala ja Pahkala latoivat kummallekin pohjat ja nousivat kisan toiseksi vain 2,7 sekunnin päähän luokkaa johtaneesta Heikki Koski-Lammista. Jännittävä SM3-luokan voittotaistelu ratkesi jälleen viimeisellä erikoiskokeella ja tälläkin kertaa Hokkalan oli tyytyminen toiseksi korkeimpiin sarjapisteisiin.

Kauden ensimmäisen osakilpailun väliin jättänyt ja seuraavan osakilpailun toiselta sijalta jälkikatsastuksessa hylätyksi joutunut Hokkala on sarjassa neljäntenä 11 pisteen päässä mitalisijoista. Puolitoistakertaiset pisteet kauden viimeisestä osakilpailusta, Mad-Croc SM Salo-Turku -rallista takaavat sen, että mitalien kohtalo on vielä täysin auki. Teoreettiset mahdollisuudet jopa kirkkaimpiin mitaleihin ovat Hokkalalla olemassa, tosin siihen vaaditaan täydellisen onnistumisen lisäksi hieman muiden epäonnea.

-Tämä oli tänä vuonna nyt kolmas sekuntikamppailu, joka hävitään tavalla tai toisella viimeisillä erikoiskokeilla. Toki positiivista tietenkin, että ollaan päästy “alueelle” kerta toisensa jälkeen ja saatu perusvauhtia nostettua uudelle tasolle.

-Tietenkin ilman alkukauden akkujupakkaa lähdettäisiin yhtenä ennakkosuosikkina finaaliin, mutta nyt tilanne on toinen ja takaa-ajettavaa riittää. Keskitytään päättämään SM-kausi hyvään suoritukseen ja katsotaan, mitä se tuokaan tullessaan. Mutta eivätköhän nämä kakkossijat ala nyt riittämään, Hokkala virnisti loppuun.

Henri Hokkala ja Kimmo Pahkala ajoivat toiseksi Laitilassa. Kuva Riia Rantasalo.

Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu ajetaan 27.-28. syyskuuta Salo-Turku-ympäristössä.

Teksti: Henri Hokkalan Tiedotus.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu