Pentti Veikkanen säilytti sarjan kolmospaikkansa. Kuva: Pentti Veikkanen Facebook.

Historic-rallien EM-sarjan seitsemännenkin osakilpailun jälkeen Historic Rally Club Finlandin joukkue on tiimienvälisessä kilpailussa ykkösenä. Italialaistiimi Rododendri Historic Rally tosin kavensi eroa peräti 40 pisteellä ja on nyt vain viiden pisteen päässä kakkosena.

Myös kolmantena oleva FlexiFly.co.uk Rally Team kasvatti pistesaldonsa 162 pisteeseen.

Mestaruudesta näyttävät vahvimmin kisaavan Historic Rally Club Finland (HRCF) ja Rododendri. Sarjasta on kaksi osakilpailua vielä ajamatta, ensin Elban saarella ja vielä päätös Unkarissa.

Peltonen pistejohdossa ja Veikkanen kolmas kategoriassa 3

Suomalaisittain Alpi Oriental Historic Rallyn mielenkiintoisin kategoria oli 3, sillä Esa Peltonen lähti Starletillaan pistejohdossa Italiaan ja Pentti Veikkanen oli Porschella kolmantena. Pistetaulukon sijoitukset eivät Alpissa muuttuneet, mutta tiukemmaksi mitalitaistelu ehdottomasti meni.

Ennen viimeistä, kymmenettä pätkää kategorian johdossa ollut italialainen Zippo keskeytti Audillaan, koska hänen autonsa pyörä irtosi. Eroa siinä vaiheessa kakkosena olleeseen Itävallan Karl Wagneriin oli 12,1 sekuntia. Wagner peri johtopaikan ja otti luokka- sekä kategoriavoiton. Veikkanen oli luokassa toinen, kuten tietty kategoriassakin. Peltonen voitti oman luokkansa ja nappasi kategorian kolmanneksi korkeimmat pisteet. Unkarilainen Zsolt Kalapacs ehti vielä neljänneksi ennen Triumphilla ajanutta Klaus Wilkmania.

Peltonen johtaa siis edelleen 90 pisteellä, ja hänellä on nyt pisteet kuudesta osakilpailusta. Wagner ei sittenkään päässyt Peltosen ohi, vaan on toisena 88 pisteellä. Itävaltalaisella on pisteitä viidestä kisasta, ensimmäisessä mies ei ollut mukana ja Ypresissä hän keskeytti. Veikkasella on nyt pisteitä seitsemästä kisasta. Kun ensimmäisen kisan tuoma yksi piste poistettiin Alpin jälkeisessä taulukossa, on seuraavaksi huonoin kisa kahdeksan pisteen arvoinen. Kaikki yli sen voi kasvattaa Veikkasen saldoa. Miehellä on pisteitä nyt 85.

Zipolla on vielä mahdollisuus päästä sekoittamaan kolmen kärkeä ja nousta mitalitaistoihin. Zippo ei ollut mukana sarjan avauskisassa ja keskeytys tuli sekä Espanjan toisessa kisassa ja nyt Alpissa. Pistesaldo italialaisella on nyt 73. Kahdessa viimeisessä kisassa hänellä on vielä mahdollisuus kasvattaa runsaasti pistepottia, jopa 38 pisteellä. Jännäksi menee.

Wilkman on pistetaulukon viides 70 pisteellä, jotka ovat kertyneet jo kuudesta kisasta. Teuvo Hämäläinen on kolme kisaa ajaneena ja kaksi näistä keskeyttäneenä seitsemäntenä 16 pisteellä.

Elias Kivitila mitalitaistelussa kategoriassa 1

Kategoriassa 1 mestaruustaisto käytäneen Antonio Parisin ja Ernie Grahamin kesken. Italialainen johtaa nyt 109 pisteellä, ja britti on neljä pistettä perässä. Kolmantena olevan Elias Kivitilan kuudesta kisasta kertynyt pistesaldo on 83. Huonoin pistemäärä (11) tuli Tsekissä, joten kaikki yli sen kasvattavat Kivitilan saldoa seuraavassa kisassa.

Jari Hyvärinen joutui keskeyttämään toisen päivän ensimmäisellä pätkällä. Hyvärinen on kauden aikana kerännyt pisteitä viidestä kisasta. Pistein 33 Hyvärinen on taulukon seitsemäntenä. Edellä on vielä Sverre Norrgård, joka ajaa tänä vuonna vain satunnaisesti EM-kisoja. Pisteitä Norrgårdilla on 44.

Seuraava EM-ralli ajetaan Italian Elban saarella syyskuun 19.-20. päivinä.

Teksti: Kikka Kuosmanen.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu