Jyri Räsänen kruunataan tuplamestariksi. Kuva: Toni Ollikainen / AKK.

Rally Trophy -sarja jatkui Laitilan seudulla ajetulla SM Oili Jalonen Rallilla lauantaina. Ohjelmassa oli kahdeksan erikoiskokeen ja yli 100 ek-kilometrin reitti. Jyri Räsäsellä oli mahdollisuus luokkavoitolla varmistaa mestaruus jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa, ja sen hän myös teki.

Laitilan avauspätkä oli juuri alle kymmenen kilometrinen mittainen ja Jani Laaksonen jatkoi siitä, mihin Riihimäellä jäi, ajamalla pohjat seitsemän sekunnin erolla Henry Jäppiseen. Kolmas oli Peetu Viljamaa, neljäs Roope Suomalainen ja viides Jyri Räsänen. Ennakkosuosikeista Teemu Varjon ja Pasi Laaksomaan kilpailut päättyivät tekniikkamurheisiin pätkän jälkeen.

Kakkospätkällä oli mittaa reilut 12 kilometriä ja tällä kertaa pohjat menivät Viljamaan nimiin sekunnin erolla Laaksoseen. Kolmas oli Suomalainen ja neljännen sijan jakoivat Räsänen sekä Otto Aro. Laaksonen iski taas takaisin kolmannella, reilun 13 kilometrin erikoiskokeella. Tällä kertaa eroa Viljamaahan tuli 1,2 sekuntia. Kolmas oli Räsänen, neljäs Suomalainen ja viides Aro.

Neljäs erikoiskoe oli päivän lyhyin, hieman alle kahdeksan kilometriä. Pohjat menivät tällä kertaa Suomalaiselle, 2,3 sekunnin erolla Laaksoseen nähden. Kolmas oli Viljamaa, neljäs Räsänen ja viides Aleksi Savikko.

Viidentenä EK:na oli päivän pisin, liki 18 kilometrinen pätkä, joka koitui V1600-luokassa parin kuljettajan kohtaloksi, sillä sekä Aro että Ville Aromaa sortuivat ulosajoihin. Pohjat kirjasi jälleen Laaksonen, eroa Viljamaahan tuli 1,9 sekuntia. Kolmas oli Räsänen, neljäs Suomalainen ja viides Jäppinen.

Tauolle saavuttiin Laaksosen johdolla, eroa toisena olleeseen Viljamaahan oli kertynyt 9,9 sekuntia. Kolmantena oli Suomalainen 12,9 Viljamaasta, neljäntenä Räsänen 3,1 Suomalaisesta ja viidentenä Jäppinen jo liki minuutin Räsäsestä.

Tauolta lähtiessä oli pientä draamaa, sillä Räsänen eksyi hetkellisesti ja täten saapui at-asemalle myöhässä. Siitä oli tuloksena minuutin ja 10 sekunnin aikasakko ja tippuminen Jäppisen taakse.

Kuudentena erikoiskokeena ajettiin kolmoserikoiskoe toiseen kertaan. Pohjat menivät jälleen Laaksoselle 1,8 sekunnin erolla Suomalaiseen nähden. Kolmas oli sisuuntunut Räsänen, neljäs Viljamaa ja viides Jäppinen. Seitsemäs erikoiskoe oli myös toiseen ajokertaan, tällä kertaa päivän pisin viides erikoiskoe. Pohjat teki tällä kertaa Räsänen 0,9 sekunnin erolla Suomalaiseen. Kolmas oli Viljamaa, neljäs Laaksonen ja viides Jäppinen.

Ennen viimeistä pätkää Laaksonen johti edelleen, Suomalainen oli noussut toiseksi 16,3 sekunnin erolla Laaksoseen. Kolmantena oli Viljamaa 6,9 sekuntia Suomalaisesta, neljäntenä Räsänen yli minuutin Viljamaasta ja viidentenä Jäppinen liki 20 sekuntia Räsäsestä.

Viimeisen vajaan kolmentoista kilometrin pätkän pohjat laittoi Laaksonen, toinen oli Räsänen 5,2 sekuntia perässä, kolmas Jäppinen, neljäs Suomalainen ja viides Viljamaa.

Voitto matkasi täten Laaksoselle 33,4 sekunnin erolla Suomalaiseen nähden. Kolmas oli Viljamaa 8,8 sekuntia Suomalaisesta, neljäs Räsänen vajaan minuutin Viljamaasta ja viides Henry Jäppinen liki 25 sekuntia Räsäsestä.

1400-luokissa luokkavoitot menivät Laaksoselle yleisessä ja Suomalaiselle junioreissa. Samalla kumpainenkin oli luokkiensa ainoa maaliintulija. V1600-luokassa junioreiden kärkikolmikko oli Viljamaa, Räsänen ja Jäppinen. Yleisessä luokassa ei osallistujia ollut.

Suurimmat pisteet matkasivat V1600-luokan nopeimmalle, eli Viljamaalle, mutta Räsänen kruunataan Rally Trophy -mestariksi jo ennen kauden viimeistä osakilpailua. Räsäsen tasainen sarja on kerryttänyt jo sellaisen piste-eron, että huonoimman tuloksen pois jättäessä ei kukaan pysty miestä enää saavuttamaan. Räsäsestä kruunattiin samalla jo tuplamestari, sillä mies voitti myös rallin Suomen juniorimestaruuden.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan lokakuun alussa Rantarallin merkeissä, jolloin ratkaistaan sarjan muut sijoitukset.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta:

www.1400trophy.fi
1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: Ylläpito / 1400 Trophy.

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu