Röyhkiö joutui pettymään SM Pohjanmaa Rallissa. Kuva: Hannu Rainamo

Viikonloppuna Seinäjoella ajetussa kauden viidennessä Ralli SM -osakilpailussa oli paljon pelissä nuorten kuljettajien SM3-luokassa. Aleksi Röyhkiön ohella monta kuskia tavoitteli paikkaa sarjapisteissä viiden kärjestä, joka takasi paikan Flying Finn Future Star -kilpailun finaaliin.

Pohjanmaa Rallin alkupätkät näyttivät hyvältä 18-vuotiaan Aleksi Röyhkiön osalta, vaikka ajamisessa oli välillä pientä varovaisuutta. EK4:lle Ford Fiesta -kuljettaja ajoi luokkansa pohja-ajan ja oli tiiviisti voittotaistelussa mukana.

Seuraavalla pätkällä menestystoiveet ja FFFS-palkintohaaveet kaatuivat.

– Se oli kuskin pieni huolimattomuusvirhe, joka tuli tosi pahaan paikkaan. Ajoin peltokurvin liian sisältä ja pehmeä reuna imaisi auton keulan ojaan, jonka jälkeen auto kaatui kerran katon kautta ympäri, Röyhkiö raportoi pettyneenä.

– Tuntuma ja luotto ajamiseen oli kenties paremmalla tasolla kuin koskaan, mutta hyvä suoritus kaatui nyt pieneen virheeseen. Tietysti tämä harmittaa vietävästi, koska FFFS-valintatilaisuus jää väliin.

– Mutta ei tässä auta kuin kestää tilanne ja luottaa omaan tekemiseen. Takaisin tullaan ensi kerralla vahvempana, Aleksi lupasi.

Seuraava SM-osakilpailu koittaa vasta kesätauon jälkeen 31. elokuuta Laitilassa. Röyhkiö Motorsport tiedottaa myöhemmin mahdollisista kesän muista kilpailuistaan.

Teksti: Jarno Saari / Aleksi Röyhkiön tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu