Ralli SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Seinäjoella. Volkswagenia ajavat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ovat valmiita kilpailuun. Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäellä keskeyttämään joutuneet GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakevat sarjan seuraavasta osakilpailusta Seinäjoen SM Pohjanmaa-rallista ehjää suoritusta.

Lindholm ajoi Volkswagen Polo GTI R5:lla ralliin valmistavan testin maanantaina Mouhijärvellä ja kaikki on kunnossa tulevaan.
Lindholm ja Korhonen starttaavat SM Pohjanmaa-rallin etuvetoisten autojen jälkeen lähtönumerolla 29.

– Hyvä fiilis jäi testeistä. Sen huomasi, että Riihimäellä emme päässeet ajamaan kovin montaa kilometriä autollamme soralla. Ajoni oli vielä hieman hakusessa. Aion ajaa vielä torstaina lyhyen shakedownin ennen kisaa niin mä luulen, että sen jälkeen olemme valmiita tulevaan.

Tänä vuonna Lindholmilla on alla kaksi voittoa ja kaksi pisteetöntä osakilpailua, joten kaikki jaossa olevat SM-pisteet ovat tässä vaiheessa kautta hänelle tärkeitä.

– Lähden ajamaan omaa kisaani. Väkisin en yritä tehdä mitään. Jos voitto on mahdollinen niin siitä tietysti ajetaan. Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan, sillä veikkaan, että luokkamme mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä kilpailussa.

– Lisäksi tarvitsen ehdottomasti lisää kilometrejä Suomen MM-rallia varten, joka on kesäkauden kohokohta, Lindholm muistuttaa.

Vuosi sitten Lindholmin Pohjanmaa-ralli meni rallin ensimmäisellä EK:lla rengasrikon takia piloille.

– Putosimme heti voittotaistelusta ja sijoituimme lopulta kuudenneksi. EK-aikamme toisena kilpailupäivänä olivat kuitenkin vertailukelpoisia kärkeen nähden. On kiva, että tuleva ralli on taas jaksotettu kahdelle päivälle. Viime vuoden perusteella tuleva reitti sisältää hyviä ralliteitä.

SM Pohjanmaa-ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja sen lähikuntien alueella. Kilpailukeskuksena toimii hotelli Sorsanpesä, josta ensimmäinen auto lähtee perjantaina matkaan klo 19.01. Avauspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,67 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 09.21 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 89,81 km. Rallin maaliin hotelli Sorsanpesään kilpailijoita odotetaan klo 17.20 alkaen.

Teksti: Marko Mäkinen / Emil Lindholmin tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu