Citroen C2 karkasi valitettavasti hangen puolelle jo EK1 alkupäässä. Kuva: Jari Niskanen

F-Rallisarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Hankasalmella Revontulirallissa. Laukaan Moottorimiesten Jan & Jenna Talso lähtivät hakemaan pistetilin avausta, mutta Hankasalmen hanki kutsui jo kilpailun avaus EK:lla. Lopulta säälipisteidenkin keräys päättyi EK6 lähtöviivalle voimansiirron petettyä.

Kisan avaus ei sujunut suunnitelmien mukaan ja liiallinen innokkuus kostautui jo parin kilometrin jälkeen EK1 lähdöstä, kun Citroen päätyi hankeen. Paikalla ei ollut kuin pari katsojaa ja lumitöissä kesti reilut 25min. Samassa rytäkässä, kun auto nousi hangesta, jäi myös kartanlukijan jalka valitettavasti renkaan alle. Onneksi mitään vakavampaa ei tässä tilanteessa käynyt. Seuraaville pätkille lähdettiin vain katselemaan peilejä ja väistelemään nopeampia.

-Tyhmä virhe ja syypää löytyy peilistä. Olisi pitänyt malttaa enemmän. Routaröykyn jälkeen perä pomppasi spoorista ja osui penkkaan. Penkka imaisi myös keulan hankeen osuen ojassa olleeseen kantoon. Siihen asti ajo kulki ihan OK parilla pienellä virheellä, kerrattiin alkulenkin tapahtumia huoltopaikalla.

Tauon jälkeen tavoitteeksi asetettiin vain maaliin pääsy ja mahdollisien säälipisteiden kerääminen muiden keskeyttäessä. Tätä suunnitelmaa noudatettiin EK:t 4-5 vaikkakin Citroen taas EK5:lla päätyi risteyksessä hangen puolelle ja sammui. EK5:n jälkeen sijoitus oli kuitenkin noussut luokassa jo sijalle 9. ja muutama säälipiste olisi ollut tulossa pistepussiin, mutta auto oli eri mieltä. Kytkinvaijeri katkesi 5-6 siirtymällä ja vielä kun vetoakseli antautui EK6 lähtöviivalla oli laitettava auto parkkiin.

-Näin jälkeenpäin mietittynä olisi pitänyt jättää leikki kesken tauolle, koska missään vaiheessa ei ajohuumoria tuntunut löytyvän ja renkaat olisivat säästyneet paremmassa kunnossa Kuhmoisiin. Muutenkin ihmetyttää, kuinka hiljaa tuollaisellakin autolla voi ajaa, Talso kommentoi kisan jälkeen.

Kuljettajaparin kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, kun Citroen nähdään Peurunkarallissa numerolla 121. Luokassa 31 ajavat ilman nuottia kaikki 2WD kuljettajat (pois lukien V1600/Trophy) lisenssiluokasta riippumatta. Luokassa ajaa 25kpl kuljettajia ja mukana on F-Rallisarjastakin tuttuja nimiä mm. Kuusinen, Oksanen ja Raiski, omankylän miehiä unohtamatta, joten tason mittaaminen onnistuu varmasti Laukaassa.

Laukaan Moottorimiesten järjestämä 21. Peurunkaralli on Historic Rally Trophyn, Aircooled.fi VW Rally Serien ja BMW Ralli-sarjan 2. osakilpailu. Ensimmäinen kilpailija starttaa viiden EK:n(71ek/km) reitille Kylpylähotelli Peurungan pihasta 12.01 ja on maalissa n. 16.45.

 

Teksti: JT_Motorsport tiedoitus

Kuva: Jari Niskanen

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu