Markus Hellström. Kuva: Juuso Mattila

Markus Hellströmin ja Tapio Järven kausi on alkanut menestyksekkäästi F-rallisarjassa. Talvikauden jälkeen he ovat 2WD-nuottiluokan toisena.

Sarjassa on ollut tauko maaliskuun Jämsän osakilpailun jälkeen, jona aikana kilpailijat ovat valmistautuneet kesän kolmeen kilpailuun.

Hellström tunnetaan erittäin tarkkana kilpa-autoilijana, joka haluaa kehittää Volvoaan määrätietoisesti.

Kevään projektina miehelle on tehty uutta ”alakertaa” moottoriin, jotta alavääntö ja ajettavuus kehittyisivät entisestään. Hanke sai kuitenkin pientä takapakkia, kun yhdessä laakerissa ilmeni valmistusvika ja projektissa jouduttiin palaamaan vielä toistaiseksi talvella paikalla olleeseen kokonaisuuteen. Tämä paketti on osoittautunut hyvin toimivaksi ja uudistus saataneen käyttöön jo seuraavaan kilpailuun.

– On mukava päästä kilpailemaan heti kesäkauden alussa Varsinais-Suomen ralliteillä, joita on tullut koluttua vuosien varrella runsaasti. Tavoittelemmekin Tapion kanssa parannusta talven tuloksiin, joten voittoa lähdemme hakemaan, toteaa Hellström itsevarmasti.

Kaasujalkaralli järjestetään Raisiossa ja reitti sisältää seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 77,5 Ek-kilometria tuttuja äkkivääriä alueen rallipätkiä. Kansaa reitillä on on varmasti runsaasti, kun toukokuinen lämpöaalto jatkaa hellimistämme myös rallilauantaina.

Sarjatilanne 2WD nuotti 2/5:

1.Kosti Katajamäki, BMW M3, 55 pist
2. Markus Hellström, Volvo 240, 53 pist
3. Nico Valkonen, Opel Astra F GSi, 51 pist

Teksti: Tero Nättiaho

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu