Aki Sahila sijoittui neljänneksi Terre des Cardabelles -rallissa. Kuva: Bastien Roux

Aki Sahilan rallikausi jatkui viikonloppuna, kun Peugeot 208 Rally Cupin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Terre des Cardabelles -ralli ajettiin Etelä-Ranskan soralla. Sahila sai kilpailuun hyvän fiiliksen yhden testipäivän ja nuotituksen jälkeen, mutta lauantain erikoiskokeet käynnistyivät kuitenkin yskähdellen.

– Nuotitusvaiheessa tuntui vielä hyvältä, mutta kun kisavauhtia tultiin, niin olisi ollut parantamisen varaa. Nuotti heitteli, eikä saanut mitään tuntumaa hommaan, Sahila harmitteli.

Myös neljännellä erikoiskokeella sattunut rengasrikko vaikeutti kärjen tahdissa pysymistä, joten lauantain jälkeen eroa kilpailun johdossa ajaneeseen Taisko Larioon oli kertynyt jo yli puoltoista minuuttia.

– Nelosella tuli vielä rengasrikko, joten seitsemän kilsaa jouduttiin ajamaan tyhjällä takapyörällä. Kolmen kärki oli lauantain jälkeen jo niin kaukana, että sunnuntaille taktiikkana oli ainoastaan saada neljäs sija haltuun.

Sunnuntain toisella erikoiskokeella mänttäläinen onnistuikin nousemaan neljänneksi, ja varma ajo iltapäivän lenkillä toi nuorukaiselle lopulta neljänneksi korkeimmat sarjapisteet.

– Toisena päivänä jatkui samat ongelmat nuottien kanssa, mutta noustiin kuitenkin neljänneksi. Toisella ajokerralla oli paikoittain todella karussa kunnossa tiet, mutta matkaa oli sen verran eteen ja taakse, niin pystyin kiertelemään rauhassa kiviä, kertasi Sahila.

– Nyt kun yhtä rengasrikkoa lukuunottamatta autossa ei ollut mitään vikaa, niin harmi kun oli itsessä se ongelma. Kisa oli pieni pettymys ajon puolesta, mutta sijoitus yllättävän hyvä siihen nähden. Uskoisin että nyt kun Suomessa nuottia treenataan, niin kyllä se siitä lähtee, Sahila päättää luottavaisena.

Voitosta käytiin hurja taistelu Karl Pinheiron ja sarjan toisen suomalaiskuski Taisko Larion välillä. Pinheiro otti voiton lopulta nimiinsä vaivaisen puolentoista sekunnin erolla Larioon nähden. Kolmannen sijan nappasi Laurent Pellier.

208 Rally Cupissa ajetaan vielä yksi osakilpailu asvaltilla marraskuun loppupuolella. Päätöskisassa riittää panosta, sillä Sahilalla on mahdollisuus nousta mitaleille onnistuessaan.

208 Rally Cupin pistetilanne ennen päätösosakilpailua:

1. Laurent Pellier (Junior) 103
2. Efren Llarena (Junior) 69
3. Karl Pinheiro (Junior) 47
4. Quentin Ribaud 42
5. Aki Sahila (Junior) 38

Teksti: Aki Sahila tiedotus / Taneli Niinimäki

Sahila positiivisin mielin kauden viimeiseen sorakisaan

Sahila nappasi uransa ensimmäisen podium-sijan Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu