Menneenä lauantaina kurvailtiin Naantalin ja Mynämäen perinteikkäillä ralliteillä mvalkama.fi Rantaralli. Kisa oli Historic Rally Trophyn, VW- ja BMW -sarjan päätösosakilpailu, mutta kisassa oli lisäksi mukana myös sarjan ulkopuolisia luokkia. Luokkaan 30 eli f-ryhmän alle 1600 kuutioisten luokkaan osallistui Sami Sarjula yhdessä kartanlukijansa Janne Laineen kanssa, joiden kisapäivä sujui mainiosti, sillä kaksikko päätti oman rallikautensa luokkavoittoon.

 

- Voitto maistuu totta kai aina hyvälle, sillä sen verran kilpailuhenkinen olen ollut läpi elämäni, vaikka ralli onkin minulle vain hauska harrastus. Olin varma, että yhdistävät meidän luokan kaksi litrasiin, mutta näin ei käynytkään, vaan päästiin kaksin Kuparisen Teuvon kanssa ottamaan miehestä mittaa Toyotat alla.

- Kisapäivä oli kaikkinensa superhauska, koko päivä ajettiin kilpaa viiden sekunnin sisällä. Yritin mennä tietä pitkin ja kerätä kilometrejä talteen jo ensi kautta silmällä pitäen. Kaksi viimeistä erikoiskoetta sopivat minun tyylilleni ja niillä yritin mennä vähän kovempaa, jolloin alkoi tulemaan myös ”happipaikkoja” ja kerran osuttiin rajusti myös maakiveen. Siitä kuitenkin selvittiin ja maalissa odoteltiin Teuvon aikaa – 17 sekunnin luokkapohjilla lähti kultaiset mitalit mukaan Mynämäeltä. Pitää nostaa erikseen esiin kisan viimeinen pätkä, joka oli haastavuudeltaan yksi ajourani hienoimpia pätkiä, jolla oli lisäksi mittaa 26 kilometriä, Sarjula kertasi kisaansa.

Kaksikko ajoi toista kertaa kisaa viimeisimmällä hankinnalla Toyota Corolla GT FX –kilpurilla. Edellinen kisa autolla oli KaakkoisRalli, joka jäi kesken, mutta Naantalissa kaikki toimi hienosti. Haminan kisan jälkeen tekniikkaongelmaepäilykset osoittautuivat myös vääriksi.

- Haminan kisaan mentiin täysin testaamaan. Heti ensimmäisellä pätkällä tuli auton suhteen hieman outo olo, keli oli raskas, mutta silti oli fiilis onko tehoa kateissa. Kolme pätkää ajettiin ja huollossa tehtiin päätös keskeyttää, kun kisaa edeltävien testien moottorivaurio kummitteli mielessä. Seuraavan viikon käynti tehopenkissä osoitti tuntemukseni vääräksi ja moottori oli hyvässä iskussa. Raskas keli ja liian iso rengasvalinta teki tepposet, eikä ylävireinen kone jaksanut keskustella Haminassa välityksen kanssa vanhaan malliin. Rantarallissa ajettiin pienemmillä renkailla ja auto rokkasi mainiosti. Pitkin päivää luotto ajamiseen kasvoi ja viimeisellä pätkällä mentiin jo ihan miehekästä kyytiä, Sami totesi.

Loppuun on vielä sitten kiitosten aika tästä rallikaudesta. Ensi kauden ajosuunnitelmia Sarjula ei ole vielä lyönyt lukkoon.

- Tämä kausi on nyt paketissa. Siitä iso kiitos kartturilleni Janne Laineelle sekä kaikille yhteistyökumppaneille! Kouvolasta ja Mynämäeltä irtosi luokkavoitot, tekniikkaa särkyi myös useasti, joten sitäkin puolta motorsportista nähtiin myös tällä kaudella. Ensi kauden suunnitelmat on vielä auki. Jos jatkan Corollalla, voisi F-rallisarja olla kiinnostava vaihtoehto. Jos tallissa on joku muu peli niin varmaa on ainakin se, että se ei pölyttymään pääse. Sen verran kovasti joka kuukausi ajohanskoja polttelee!

Kuva: Toni Ruotsalainen

 

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu