F-ikäkauden Ford Cortinalla Sakari Salmisen tyylinäyte keväällä HRT-osakilpailussa, Teijo Talot -rallissa. Kuva: Antero Sirviö

Ensi vuoden Historic Rally Trophyn yhteydessä ajetaan uusi Veteraani Rallisarja 2018. Kyseiseen sarjaan pääsyvaatimuksena on E- tai F-ikäkauden auto ja 1-ohjaajan vähintään 60 vuoden ikä.

HRT-osakilpailuissa veteraanit kilpailevat HRT-sarjan -69-luokissa kuutiotilavuuden mukaan.

HRT-sarjan pistelaskennassa veteraanien tulokset poimitaan omaksi Veteraani Rallisarjan tulokseksi, luokista riippumatta. Veteraanien tulokset eivät ole sarjan osakilpailuissa erillisinä, vaan Historic Rally Club Finland koostaa sarjan tulokset sekä pistetilanteet osakilpailuittain ja hoitaa sarjan tiedotuksen kauden aikana. Veteraani Rallisarjan pisteet lasketaan normaalin kaavan mukaan ja kauden päätyttyä eniten pisteitä keränneet palkitaan.

Veteraani Rallisarjaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan sarjan tuloksiin kelpuutetaan kaikki autokunnat, jotka täyttävät yllä mainitut vaatimukset: auton on oltava vuodelta -65 tai vanhempi ja kuljettaja on täyttänyt 60 vuotta. Veteraani Rallisarjassa ajava ilmoittautuu HRT-osakilpailuihin normaalisti autonsa moottorikoon mukaiseen luokkaan.

Historic-ralleista E- ja F-ikäkauden autot ja vanhemmat kuljettajat ovat vähenemään päin. Veteraani Rallisarjan myötä toivotaan, että näitä vanhoja ralliautoja nähtäisiin vielä jatkossakin ja että sarja antaisi lisämotivaatiota vanhemmille kilpailijoille jatkaa harrastamista.

”Historic-toiminnassa historian ylläpitäminen on merkittävässä roolissa. Jokaisella kilpailuluokalla on oma merkityksensä historian kannalta. Niin kauan kuin yksikin luokassa ajaa, se kannattaa säilyttää. Jos sen lopettaa, se historia on menetetty. Vaikka tämä on kilpaurheilua, tässä on myös toinenkin aspekti.”, muistuttaa Historic Rally Club Finlandin puheenjohtaja Risto Laine.

Historic Rally Trophy 2018
20.1. Lammin UA
10.2. Alavuden UA
12.5. Mäntsälän MK
7.7. Orimattilan UA
15.9. Espoo Motorsport Club
13.10. Urjalan UA

Teksti: Kikka Kuosmanen

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla