Alatukivarren särkyminen suisti Marko Männyn keskeytykseen Uudenkaupungin SM-rallissa. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Rallin SM-sarjan SM1-luokan kolmannelta paikalta Uudenkaupungin ralliin startannut Kauhajoen Marko Mänty oli yksi Oili Jalonen -rallin kovan onnen sotureista. Rallin viidennellä erikoiskokeella keskeyttämään joutunut Mänty putosi SM-taulukon neljänneksi.

Mänty ja kartturi Joni Mäkelä avasivat Uudenkaupungin SM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen pohja-ajalla. Toisella erikoiskokeella tuli sitten kylmää vettä niskaan. Tosin vettä tuli myös paikalla saapuneiden katselijoiden niskoille, mutta Männyllä rengasrikko näkyi pätkäajassa reilun puolen minuutin tappiona.

– Rengas osui kiveen, jonka seurauksena vanne särkyi ja ilmat lähtivät renkaasta. Pätkän viimeiset kolme kilometriä sinnittelimme ilman toista eturengasta. Puolen minuutin tappio tuntui pahalta, mutta edessä oli vielä paljon kilometrejä. Tietenkin lähdimme tavoittelemaan muutaman sijan kohennusta, tilitti seitsemänneksi pudonnut Mänty.

Viides erikoiskoe oli sama millä rallipäivä oli aloitettu. Männyn hyvä hyökkäys valui kurvissa vähän leveäksi. Tietä myötäillyt kallionreuna suisti JTR Racingin Skoda Fabia R5:n keskeytyskuntoon.

– Paikka meni olemattomasti vähän leveäksi. Rengas osui kallion reunaan ja osumasta alatukivarsi napsahti poikki. Siinä ei sitten enää ollut muuta tehtävissä kuin keskeyttää kisa. Mitään suurempaa vauriota ei päässyt syntymään, mutta totta hitossa harmittaa, kun tuli toinen pisteetön kisa tälle kaudelle.

– SM-mitalin hakeminen näistä asetelmista on kovan työn takana. Emme kuitenkaan ole luovuttaneet, vaan lähdemme Tampereelle ajamaan voittoa SM-kauden päätöskisasta. Katsotaan syyskuun lopulla mitä kaudesta jää käteen, Mänty purki ajatukset.

SM-pisteet, SM1-luokka 5/6 osakilpailun jälkeen
1) Teemu Asunmaa 114 p.
2) Juha Salo 98 p.
3) Jarkko Nikara 74 p.
4) Marko Mänty 59 p.

Teksti: JTR Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Ralli-SM tulosveikkaus

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu

Uusimmat markkinoilla