Öhman odottaa kehityksen jatkuvan, kun kokemusta ja kisakilometrejä karttuu tulevan kesän kilpailuista. Kuva: Jarno Saari

Viime rallikauden päätteeksi junioritasolta yleiseen luokkaan noussut Patric Öhman kilpailee nyt toista kauttaan Ford Motorcraft FST -sarjassa ja miehen tähtäin on vakaasti ylöspäin.

Vantaalaiskuljettaja on vielä Ralli SM -tason kokemukseltaan noviisi verrattuna kotimaan arvosarjan kärkikuskeihin. Niinpä hän odottaa kehityksen jatkuvan, kun kokemusta ja kisakilometrejä karttuu tulevan kesän kilpailuista.

Kaudella 2016 Öhman saavutti Ford Motorcraft -merkkiluokasta parhaimmillaan kuudennen sijan ajaessaan vielä A-juniorilisenssillä.

– Merkkiluokan säännöissä on otettu tosi hienosti huomioon se, että myös uran alussa olevilla kilpailijoilla on mahdollisuus ajaa samoista sarjapisteistä SM-tason kärkinimiä vastaan. Itse tein juuri näin, eli ajoin SM-osakilpailuja junnuluokissa, keräsin kokemusta nuottikisoista ja sain silti onnistuessani Ford Motorcraft -pisteitä, Patric Öhman kiittelee.

Kauden 2017 avauskisoissa Öhman saavutti neljännen ja kuudennen sijan merkkiluokasta ja oli SM3-luokassa parhaimmillaan 10:s.

– Talvikauden päätöskisa Tahko-ralli jäi minulta väliin. Se oli tiedossa jo ennen kauden alkua, että silloin minulla on työeste, ajokouluttajana toimiva Ford-kuski totesi.

– Kesän ralleja odotan jo malttamattomana. Edessä on neljä hienoa SM-rallia ja kenties pari-kolme muuta kisaa. Tarkoitus olisi avata kesäkausi TeijoTalot-rallissa testimielellä. Kevät on ollut niin myöhässä, että testaamaan ei ole vielä päästy sorakelillä.

– Työkiireiden ohessa täytyisi ehtiä paneutua nuottitreeneihin, koska sillä saralla kehitettävää on varmasti eniten edessä. Olen kyllä saanut paljon vinkkejä ja oppia kokeneemmilta rallikuskeilta. Yritetään kesän edetessä saada niitä oppeja käytännön tasolle, Öhman päätti.

Kotimaisen rallin arvosarjan kesäkausi käynnistyy Riihimäki Rallin merkeissä 20. toukokuuta.

Teksti: Jarno Saari

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu