Tade Lario & Tatu Hämäläinen. Kuva: Bastien Roux

Taisko “Tade” Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ajoivat viime viikonloppuna yhdeksänneksi Peugeot 208 Rally Cupissa. Asfaltilla ajettu kaksipäiväinen Lyon-Charbonnieres -ralli oli sarjan toinen osakilpailu. Tulos ei ollut tyydyttävä, mutta Lario jatkaa pistetaulukossa neljännellä sijalla.

– Lähdimme hakemaan parempaa tulosta, mutta valitettavasti pikkujutut veivät saumat paremmille pisteille. Rengasvalintamme ei oikein onnistunut ja meiltä loppuivat pyörät. Sarjan kisoissa saa käyttää vain 8 rengasta rallia kohden ja pätkillä oli pituutta yhteensä 230km. Meiltä hajosi pari rengasta, ja sitten kun yritimme säästää niitä niin kello ei tykännyt. Täällä kun jää 0,5 sekuntia kilometrillä, niin sijoitus on vasta nipin napin kympin joukossa, kertoo Tade Lario hankalasta viikonlopusta.

Lario avasi rallin toiseksi nopeimmalla ajalla, mikä antoi viitteitä hyvään tulokseen. Ensimmäisen viiden erikoiskokeen jälkeen erot olivat vielä pieniä, kun viisi sijaa eteenpäin oli vain reilun 10 sekunnin päässä. Loppua kohden rengasmurheet kasvoivat ja sijoitus tippui yhdeksänneksi. Kilpailun voittoon ajoi lopulta espanjalainen Efren Llarena.

– Täytyy ottaa virheistä oppia seuraaviin asfalttiralleihin. Seuraavassa osakilpailussa on ajettava palkintopallille, jotta sarjan kärki ei pääse karkaamaan. Positiivista viikonlopusta jäi se, että tiedämme vauhtia löytyvän kunhan kaikki natsaa. Tästä ei voi kuin parantaa, kommentoi Lario sarjatilannettaan.

Peugeot 208 Rally Cupin seuraava osakilpailu ajetaan soralla Rallye Terre du Diosissa 3.-4. kesäkuuta. Sarjan toinen suomalainen Aki Sahila oli viikonloppuna kahdeksas.

Teksti: Tade Lario tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu