Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen (kesk.) päästää Esapekka Lapin (oik.) ja kartanlukija Janne Fermin (vas.) tositoimiin Portugalissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyota vahvisti tiistaina Esapekka Lapin Yaris WRC:n kuljettajaksi Portugalin MM-ralliin. WRC-debyytti odottaa toukokuun kolmantena viikonloppuna.

Tulevana viikonloppuna hän testaa autoa Italian Sardiniassa.

Sardiniasta hän lentää Argentiinaan nuotittamaan MM-rallin reitin jo tulevaisuutta varten. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ovat tehneet nuotit tänä vuonna jokaiseen MM-ralliin.

Nyt edessä on vihdoin myös se ensimmäinen WRC-kilpailu.

– Kyllä maistuu. Tätä hetkeä on odotettu aika kauan. Ihan fantastista päästä pitkästä aikaa vetämään kilpaa. Eihän se parempaa tällä hetkellä voi olla, Lappi sanoo.

Lapilla on nyt jo jonkun verran testikokemusta WRC-autosta. Aerodynamiikkaa on reilusti enemmän kuin viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruuden tuoneessa R5-luokan autossa, ja hevosvoimiakin on satakunta enemmän.

– Vauhtihan ja tilannenopeus kasvavat. Kaikki tulee silmille nopeammin. Silmä-käsi-koordinaatio ja aivot pitää pelata paremmin, ja on pystyttävä reagoimaan nopeammin. Aerodynamiikka painaa autoa tiehen, ja kun tulee mieleen, että pitää jarruttaa niin ei tarvitsekaan. Painaa vaan kaasua enemmän, niin pystyy menemään vielä kovempaa sen mutkan läpi. Pitää ikään kuin kumota tietynlaiset ennakkoluulot päästä, mitä on aiemmin ollut, Lappi vertaa autoja.

– Minulla on totta kai omat jutut mitä haluan ja mitä pystyisin saavuttamaan. Mutta kyllähän se niin menee, että Tommi sanoo mitä tehdään. Sitä yritetään noudattaa mahdollisimman hyvin, koska Tommihan päättää myös tulevaisuudesta, että ketkä siellä ajavat ja montako kisaa. Kyllä pitää Tommia miellyttää jos haluaa lisää ajaa, Lappi korostaa.

Aiheesta lisää YLE TV2 Motorsport –ohjelmassa lauantaina 22.4. klo 12:15.

Teksti: Miiro Koivula

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu