Rallin MM-sarja jatkuu Puolassa torstaina. Esapekka Lapilla ja Janne Fermillä on hyvät muistot Puolan rallista, sillä he voittivat kilpailun vuonna 2012. Tuolloin ralli kuului EM-sarjaan.- Aikalailla semmoisia teitä täällä on mitä muistelinkin. Pehmeää tosi nopeaa tietä, mutta välillä myös tosi kapeeta pätkää, sanoo rallin Euroopan mestaruuden viime kaudella voittanut Lappi.

Kuljettajat ovat aloittaneet reittiin tutustumisen ja nuotittamisen tiistaina jatkuen vielä keskiviikon. Rallissa ajetaan yhteensä 313 kilometriä kelloa vastaan.

- Kai näiden pätkien pitäisi meille sopia. Viime viikolla ajoimme täällä 350 kilometriä testiä ja Skoda Fabia R5 toimi hyvin. Siitä testistä jäi hyvät fiilikset, kertoo Lappi.

- Rohkeasti lähdemme ajamaan ottamatta liikaa riskejä, tavoitteena on saada puhdas suoritus ja se riittää täällä varmasti podiumille. Siinäpä ne tavoitteet, sanoo 24-vuotias naarajärveläinen hymyillen.

Lapin tallipäällikkö, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek odottaa myös hyviä tuloksia.

- Puolan ralli tunnetaan erittäin nopeista osuuksista ja se tulee olemaan jälleen uusi ja mielenkiintoinen haaste meidän uudelle Fabia R5-autolle. Haluamme osoittaa, että uusi auto on nopea myös nopeilla teillä, toteaa Hrabanek.

Lappi ja Ferm sijoittuivat kauden aikaisemmissa MM-ralleissaan WRC2-luokassa Portugalissa toiseksi ja Sardiniassa yhdeksänneksi.

Puolan MM-ralli alkaa torstai-iltana yleisöerikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina. Rallissa ajetaan yhteensä 19 erikoiskoetta.

kuva: A. Lavadinho / atworld

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu