Pitkän linjan autourheilija Pasi Valkonen on sitkeydestään ja avuliaisuudestaan tunnettu. Vastoinkäymiset on tehty ylitettäviksi. Kuva: Asko Saarinen

”20 vuotta rallin parissa pikkupoikamaisella innostuksella.” – Näin voisi kuvailla Pasi Valkonen Racing teamin ykkösohjaajaa Pasi Valkosta. Miehen ura kilpa-autojen kabiinissa alkoi kartanlukijana Tähtihovi-rallissa Heinolassa talvella 1997.

Lue lisää...

Erno Kinnunen. Kuva: Jarno Saari

Kiteeläinen Erno Kinnunen oli menestyksekkään talvikauden jälkeen Ralli SM -sarjan SM4-luokan pistejohdossa, mutta kesäkauden kilpailut eivät kulkeneet suunnitelmien mukaan. Niinpä sarjasijoitus putosi lopulta viidennelle sijalle.

Honda-kuljettaja avasi kesäkauden viitossijalla, mutta seuraavassa osakilpailussa Kinnunen ja kartanlukija Jussi Kotilainen joutuivat keskeyttämään ulosajon vuoksi.

Lue lisää...

Tommi Mäkisen tiimissä kisaa ensi kaudella kaksi suomalaista ja yksi virolainen kuljettaja. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyota GAZOO Racing vahvisti juuri, että virolainen Ott Tänak tulee liittymään suomalaistiimiin ensi vuoden alusta lähtien. Tänak nähdään ensimmäisen kerran Toyotan väreissä Monte Carlo rallissa kartturinaan Martin Jarveoja.

Lue lisää...

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tähän jäi Vesa Hirvosen matka Lapualla. Kuva: Idän Pikajuna

F-rallisarjan kausi päättyi Lapualla viime viikonloppuna, jolloin tavanomaistakin reilumpi syyssade lisäsi kilpailun haastavuutta. Vesa Hirvonen tavoitteli onnistunutta päätöstä kisakaudelleen, mutta hän liukastui toisella erikoiskokeella ojan pientareelle ja keskeytti.

Lue lisää...

Juha Rytkönen ja Jari Laukkanen riemuitsevat maalissa. Kuva Vesa Rauhala

F-rallisarjan mestaruus oli kolmen kauppa; Joonas Kolehmaisen, Juha Rytkösen ja Petteri Salmisen. Ensimmäisenä mestaruustaistelusta putosi Kolehmainen ajettuaan lievästi ulos. Kun nostoapuja ei ollut, leikki jäi kesken.

Lue lisää...

Laura Suvanto sai kauden päätteeksi kolmannen sijan oikeuttaman pokaalin. Kuva: Patrick Rupponen / Suunnitelma B

Huittisten SM-rallisprint päätti lajin arvosarjan sunnuntaina. Samassa kisassa ajettiin pakettiin myös VAG Motorsport -tiimin kilpailukausi 2017.

Laura Suvanto lähti odottavin tunnelmin sprinttikisaan, sillä neidolla oli ollut noin puolentoista vuoden tauko Skoda Fabia R2 -kilpurilla ajamisesta.

Lue lisää...

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän