Muut lajit

Kuva: EMSC tiedotus

Espoo Motorsport Clubin hallitus 2019 on päättänyt liittää moottoriurheiluseuransa lajivalikoimaan tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla kasvavan uuden lajin, emotorsportin. Siinä kilpaillaan virtuaalisesti eri autourheilumuodoissa käyttäen tietokonetta ja tiettyjä ohjaimia polkimineen apuna. Nuorimmat lajin harrastajat ovat vain neljän vuoden ikäisiä, vanhimmat lienevät jo yli 80 vuoden.

Koko perheen harrastus siis.

Autourheilun kattojärjestö AKK Motorsport organisoi jo viime vuonna lajin SM-sarjan, jonne toivon mukaan muutaman vuoden päästä monet emsciläisetkin tähtäävät.

EMSC:n hallitus haluaa kuitenkin ensin luoda jäsenistölleen mahdollisuudet kokeilla lajia, minkä jälkeen aktiivinen harrastaminen saanee alkunsa. Eikä kynnys aloittamiseen ole todellakaan korkea, sillä EMSC:n käytössä olevan Bembölen kartingradan kahviorakennukseen on kevään aikana rakentumassa ”emotorsport-keskus”.

Toiminnan vetäjäksi on saatu lajin ammattilainen, Petri Helmikkala, joka tällä hetkellä istuu historic-ralleissa kartanlukijana Jari Ohrankämmenen Wartburgissa.

– Hisse-sarjamestaruus saavutettiin 2014 Ohrankämmenen kartturina. Edesmenneen Tapiolan Urheiluautoilijat ry:n hallituksesta minulla on vuosituhanteen alussa aktiivisuutta. Isäni Kalle on varmasti tuttu vanhemmille emsciläisille, ja Bembölessä ajelin ensimmäisen kerran elämässäni moottorilla varustetulla menopelillä joskus 80-luvun vaihteessa, kertoo Petri taustastaan.

Helppo tulla mukaan

– Tulen vetämään eMotorsport-kerhotoimintaa EMSC:llä. Kerhotilaan hankitaan simulaattorilaitteet. Kesällä toimimme Bembölen kahviorakennuksessa, talvella mahdollisesti kerhotiloissa Kirkkonummella. Tarkoitus on toteuttaa lapsille kerhotoimintaa; ajokoulutusta, leikkimielisiä kilpailuja ja osallistumista eri virtuaalisiin autourheilukilpailuihin. Tavoitteena on antaa mahdollisuus harrastaa laitteilla, joihin ei välttämättä ole jokaisessa perheessä mahdollisuutta.

Helmikkala, joka osallistui viime vuonna eMotorsport-sarjaan kilpailijanakin, on myös Finnish Simracing United (FiSU) perustajajäsen ja aktiivinen kilpailun järjestäjä. FiSU on yksi Suomen harvoista isoista simracing-yhteisöistä.

– Meillä on jatkuvasti osakilpailuissa maksimimäärä osallistujia ja toimintamme on kaikin puolin hyväntekeväisyyteen perustuvaa.

– Olen erittäin motivoitunut tekemään tätä lasten ja nuorten sekä hyväntekeväisyyden vuoksi. Tähän lajiin pääsee mukaan tällä tavalla helposti, voi harrastaa seuramme laitteilla ja osallistua meidän omiin jäsentenvälisiin kisoihimme. Yksi ajatus voisi olla esimerkiksi järjestää pari viikkoa kestävät, leikkimieliset aika-ajokisat. Kaikki tämä tarkentuu tässä kevään aikana, kun saadaan toteutettua kaikki suunnitelmat, lupaa Helmikkala.

EMSC:n puheenjohtaja Marja Aittola on myös innostunut uudesta lajista.

– Pääkaupunkiseudulla on jo vuosia ollut ongelmana se, että varsinaista ajotoimintaa ei pystytä enää järjestämään. Lähimmät ajoharjoittelupaikat ovat melkein sadan kilometrin päässä. Uudenlaista ja jäsenistöä yhteen keräävää toimintaa tarvitaan. Teemme jo kovasti töitä Bembölen kartingradalla lasten ja nuorten kanssa, joten eMotorsport on oikein hyvä lisä saada enemmän nuorisoa harrastamaan autourheilua. Vaikkei innostuisikaan SM-sarjasta yms. kilpailemisesta, nuoret kuitenkin ohjaimia ja polkimia sekä vaihdekeppiä käyttäen oppivat autoilun alkeita kuin itsestään. Mikä onkaan sen parempi turva liikenteessä, kun myöhemmin auton rattiin hyppää, pohtii Aittola.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Suosittelemme markkinoilla

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu