Viikonlopun SM-osakilpailu on osa Vantaalla järjestettävää SM-viikkoa. Kuva: AKK / Outi Talikka

Kartingin SM -sarjan kolmas osakilpailu ajetaan viikonloppuna Vantaan Vauhtikeskuksen uudella karting-radalla hurjalla osallistujamäärällä. Kilpailutapahtumia on lauantaina ja sunnuntaina klo 10.00 alkaen.

Vantaan vauhtikeskuksen uudella karting-radalla ajettava kilpailuviikonloppu on osa Vantaalla järjestettävää SM-viikkoa, jonka aikana SM-mitaleista kilpaillaan neljän päivän aikana peräti 23 lajissa ja 600 SM-mitalista.

Kartingin SM-kilpailuviikonloppuun on ilmoittautunut yli 200 kuljettajaa.

OK-luokassa kokonaiskilpailua johtaa kokenut Juho Valtanen 89 pisteellä ja Valtasen takana Axel Saarniala (69 pts) ja kolmantena Nikolas Pirttilahti (57 pts).

– Hyvät tunnelmat viikonloppuun lähdettäessä, sarjajohtaja Valtanen kommentoi ennen kolmatta osakilpailua.

– Minimibudjetilla mennään, joten en aja ollenkaan harjoituksia. Tänään on kasailtu vehjettä ja huomenna suoraan kilpailuun, Valtanen kommentoi iloisena ja kertoo, että oppii nopeasti ja on valmis kilpailuun, vaikka ei harjoituksia aja ennakkoon.

Kartingin SM-osakilpailu saa ison näkyvyyden televisiossa SM-viikon myötä. Lisänäkyvyys ei kuitenkaan tuo Valtaselle paineita, vaan hän kokee sen olevan vain positiivinen asia.

– Televisiointi on upea juttu lajille, jotta saadaan esiteltyä kartingia isolle joukolle ihmisiä. Lajin pääseminen osaksi SM-viikkoa on myös hieno juttu, Valtanen kommentoi hyväntuulisena.

– Ei se paineita ja jännitystä tuo. Aina tehdään maksimisuoritus ja samalla systeemillä mennään, kuvataan kilpailua tai ei.

Kilpailuviikonloppu huipentuu sunnuntain finaaleihin, jotka televisioidaan suorana YLE Areenassa ja TV2 klo 14.30 alkaen. YLE Areenaan pääset TÄSTÄ.

Muissa luokissa tilanteet:

OK Junior -luokassa kolmen kärkeä pitävät Tuukka Taponen, Hugo Heinonen ja Samuli Mertsalmi. KZ2-sarjassa Arto Ojaranta johtaa, toisena Oskari Kurki-Suonio ja kolmantena Kaisa Eiristö. SJM Mini60:n kolmen kärki on puolestaan Mark Dubniski, Vili Hakala ja Kimi Tani.

Koko kilpailuviikonlopun osallistujaluettelon löydät TÄÄLTÄ.

Teksti: Karting SM tiedotus, Nita Ahola

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu