Kotimaisessa kartingissa on hyvä vire päällä. Kuva: Outi Talikka / AKK.

Kartingin lajiryhmän jäsen Jyrki Järvilehto suorastaan säteilee intoa ennen SM-kauden alkua. Ratojen kokenut kehäkettu kokee suomalaisen kartingin seilaavan tällä hetkellä mukavassa myötävireessä.

Alkuvuodesta roolissaan lajiryhmäläisenä aloittanut Järvilehto kertoo tulleensa imaistuksi syvälle kartingmaailmaan.

Tekemistä riittää, ja siitä mies pitää.

– Olen erittäin innoissani uuden SM-kauden alkamisen kynnyksellä. Lajilla menee tällä hetkellä erittäin hyvin sekä kotimaassa että maailmalla. On ollut mahtavaa nähdä, miten hyvää tulosta sinivalkoiset kuljettajat ovat takoneet keväällä maailman kilparadoilla. Se lämmittää mieltä, Järvilehto kertoo.

SM-sarjasta puhuttaessa Järvilehto on tyytyväinen sarjan osallistujalistaan. Ilmoittautuneita on mukavasti, joten säpinää ja seurattavaa riittää varmasti.

Täksi vuodeksi kartingin lajiryhmään valittu Järvilehto kertoo ryhmän olevan täynnä rautaista ammattitaitoa.

– Meillä on tosi hyvä joukko lajiryhmässä tekemässä päätöksiä. Osaamista ja tietotaitoa on “tautisen” laajalta alalta. Lajiryhmän jäsenenä oma työnkuvani on hyvin laaja-alainen. On tärkeää, että karting kasvaa ja kehittyy ja että lajiin tulee uusia nuoria mukaan. Sanoisin, että lajiryhmäläisenä vastuualueeseen kuuluu paljon muutakin kuin vain pelkän SM-sarjan seuraaminen ja kehittäminen.

Järvilehto on mukana myös Alahärmässä syyskuussa ajettavan kartingin MM:n järjestelytoimikunnassa. Sekin pitää miehen kiireellisenä.

– MM-kisojen suhteen on tehty kovasti töitä, ja kiirettä pitää jatkossakin. Aika kuluu vauhdilla, ja äkkiä ollaankin syyskuussa. Siitä tulee todella hieno kilpailu, ja iso näytönpaikka suurilukuiselle suomalaiskuljettajien joukolle. Pidän täysin mahdollisena, että joku onnistuu ajamaan maailmanmestaruuden Suomelle.

Kartingin SM-kausi 2019 käynnistyy tulevana viikonloppuna Vihdissä.

Teksti: Karting SM / Viestintä.

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu