Kaapo Joutvuo juhli viime vuonna Raket-luokan SM-kultaa. Tänä vuonna hän edustaa Suomea FIA Karting Academy Trophyssa. Kuva: Kaapo Joutvuon tiedotus

Suomen edustajaksi kartingin FIA Karting Academy Trophyyn on valittu 13-vuotias Kaapo Joutvuo. Joutvuo edustaa Ahveniston Autourheilijoita ja on Raket-luokan hallitseva Suomen mestari.

FIA Karting Academy Trophy -sarja mahdollistaa lupaaville 12-14 -vuotiaille kuljettajille tutustumisen kansainväliseen huippukartingiin ja tarjoaa samalla väylän kohti Euroopan mestaruussarjaa. Kansalliset liitot saavat nimetä kukin yhden tai kaksi lupaavaa kuljettajaa sarjaan. Suomen maapaikkaa haki tänä vuonna yhdeksän nuorta kuljettajaa.

Hakemusten perusteella Suomen edustajaksi valittiin yksimielisesti Kaapo Joutvuo, varalla on Peik Abrahamsson. Valintaan vaikuttivat kilpailusuoritusten taso sekä kehittyminen kauden aikana.

Joutvuo lähtee innolla kilpailemaan ulkomaille.

– Eniten odotan sitä, että saan uusia kokemuksia, sillä ulkomailla en ole vielä ajanut, jo 3-vuotiaana kartingin aloittanut Kaapo Joutvuo kertoo.

Jännitystäkin on ilmassa, kun ensimmäinen askel maailmalle on nyt edessä, mutta nuori mies on kuitenkin määrätietoinen suunnitelmissaan.

– Toki tässä vähän jännittää. Olen jonkun verran katsonut tulevista kisoista videoita ja niistä vähän jo opiskellut ratoja. Olisi siistiä, jos pääsisin tässä FIA Karting Academy Trophyssa kymmenen parhaan joukkoon. Jos pidemmälle tulevaisuuteen katsoo, niin toki F1-sarja tai vaikka sähköformulat kiinnostavat, mutta ylipäätään olisi hienoa saada autourheilusta ammatti, Joutvuo sanoo.

Kaapo Joutvuo. Kuva: Kaapo Joutvuon tiedotus

Joutvuon Kimmo-isä pitää sarjaan pääsyä hienona saavutuksena.

– Tämä on todella hieno mahdollisuus, ja totta kai sitä on isänä valtavan ylpeä, että poika pääsee tällaiseen mukaan, itsekin vankan autourheilutaustan omaava ja formula kolmosissa suomenmestaruuden vuonna 2009 voittanut Kimmo Joutvuo sanoo.

Kaapon lisäksi perheessä autourheilun parissa kilpailee myös isoveli Kosti. Kimmon mukaan hektinen arki onnistuu sujuvalla yhteispelillä, mutta aiheuttaa omat haasteensa.

– Talvella ei tässä lajissa mukamas tapahdu mitään, mutta ihan samanlaista sirkusta se on melkeinpä minä vuodenaikana tahansa. Varsinkin treenaaminen ja rahoitus- sekä muut yhteistyökuviot vievät aikaa kisakauden ulkopuolella. Täytyy kiittää kyllä poikien kouluja siitä, että yhteispeli toimii hienosti, isä-Kimmo kertoo.

Oman lapsen suoritukset jännittävät vanhempia lajista huolimatta, eikä Joutvuotkaan ole perheenä poikkeus.

– Kyllähän sitä jännittää aina jätkien suorituksia ja varsinkin kun ajetaan mestaruudesta, niin silloin se on tapissaan. Mutta se kuuluu tietysti tähän ja antaa oman suolansa, Kimmo Joutvuo naurahtaa.

FIA Karting Academy Trophyn osakilpailut ajetaan tänä vuonna Wackersdorfissa Saksassa (2.-5. toukokuuta) sekä Italian Sarnossa (14.-16. kesäkuuta) ja Lonatossa (20.-22. syyskuuta).

Teksti: Karting SM/Viestintä

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Tulokset lähimmäksi arvanneelle jälleen luvassa mainetta ja kunniaa!

Kirjaudu sisään tunnuksellasi ja anna äänesi.

Äänestä tästä!

Kirjaudu