RADALLE.com:in oman kartingsarjan X30:n kausi sai arvoisensa päätöksen Alahärmässä Mika Salo Circuitilla elokuun viimeisenä viikonloppuna, kun 160 kuljettajaa kisasi keskenään. X30 sarjan luokkien pääpalkintoina oli tiketti X30 maailman finaaleihin, jotka käydään parhaillaan Ranskassa.

Kilpailu vie käytännössä koko viikon, kun kilpailut alkoivat jo maanantaina virallisilla harjoituksilla, keskiviikkona alkoivat aika-ajot, perjantaina ja lajetaan ajetaan eriä, sunnuntaina on ohjelmassa C- ja B-finaalit, prefinaalit sekä finaalit.

Lue lisää...

Paavo Tonteri ajoi upeasti neljänneksi kartingin MM-kisoissa. Kuva: Paavo Tonterin tiedotus

Paavo Tonteri (KSM Schumacher Motorsport) nousi epäedullisesta aika-ajoryhmästään (total 26.) huolimatta vahvoilla alkueräsuorituksillaan (P5, P6, P4, P2 ja P5) MM-finaalin neljänneksi.

17-vuotiaan helsinkiläisen Tonterin saavutus on ensimmäinen kerta, kun kukaan suomalainen on ajanut peräkkäisinä vuosina kartingin MM-kilpailuissa neljänneksi!

Lue lisää...

Juho Valtanen on tuore kartingin MM-mitalisti! Kuva: juhovaltanen.com

Suomalaiskuljettaja Juho Valtanen on voittanut kartingin MM-pronssia. Ulvilalainen 19-vuotias Valtanen kilpaili viikonloppuna lajin MM-kisoissa Englannissa.

Saavutus on merkittävä asia, sillä se on historian toiseksi kovin suomalaistulos. Parempaan on pystynyt ainoastaan Aaro Vainio vuonna 2009.

Lue lisää...

Kuva: Tino Nurmi

Pirkanmaan Karting ry järjesti sunnuntaina tutustumisajon pirkanmaalaisille 1-2 luokkalaisille. Tapahtuma oli osa Aamulehden sporttikorttikampanjaa, jossa koululaiset pääsevät tutustumaan eri urheilulajeihin. Paikalle tuli lähes 50 ensikertalaista tutustumaan kartingin saloihin. Vuosittain järjestettävä tapahtuma on saavuttanut suuren suosion ja sen avulla on saatu useita uusia harrastajia aiempinakin vuosina.

Lue lisää...

Kartingin 2016 Nordic-kilpailu ajettiin Kouvolassa. Kuva: Robert Schürmann

Mikä viikko – mikä tapahtuma! Finaalipäivän jännitys oli uskomaton, kun lähtöjärjestykset olivat sekoittuneet sateisen aika-ajon ja alkuerien jälkeen ja keli kuivui kohti finaaleita. Viisi mestaria kruunattiin 123 suomalaisen, virolaisen, ruotsalaisen ja venäläisen kilpailijan joukosta ja heitä juhlittiin seuraavissa luokissa: Mini, X30 Cadet, X30 Junior, X30 Senior ja X30 Master.

Lue lisää...

Kartingin MSC Season Finals 10 -kilpailu saatiin päätökseen Tykkimäen radalla. Kuva: Tomi Talja, Xonsport

Kartingin MSC Season Finals 10 -kilpailu ajettiin reipas viikko sitten Powerparkin radalla huvipuiston päättäjäisten yhteydessä. Säidenhaltijankin suosiessa tapahtumaa oli tätä kymmenvuotis-juhlakilpailua hyvä järjestää täällä Suomen hulppeimmissa puitteissa, kun lauantain treenipäivänkin kruunasi vielä illan pimetessä mahtava ilotulitus.

Lue lisää...

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Tämä sivusto käyttää evästeitä, käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Ymmärrän