Emilia Uutela (kesk.) ajoi naisten luokan voittoon. Vasemmalla Tiia Suorsa ja oikealla Emilia Hongisto. Kuva: Vesa Rauhala

Emilia Uutela ja Tuomas Isotuovola ajoivat mestareiksi lauantaina alkaneissa jokamiehenluokan talvimestaruuskilpailuissa Lappajärvellä. Kisa-aamuna erilaisten mittaustapojen jälkeen pakkasta Hotelli Kivitipun maisemissa oli noin 25 astetta.

Aurinko saatteli päivän aikana lukeman kohtuulliseksi.

Autoliitto Härmää edustava Emilia Uutela oli ykkönen naisten luokassa. Ylihärmäläinen oli lähtösuoran päässä toisena, mutta pian keulilla. Paikka piti ja maalissa oli tyytyväinen voittaja.

– Autossa oli käyntihäiriötä suoran mitan, mutta takasuoralla tuli puhdas ohitus. Loppu olikin helppoa. Voitto maistuu makealta viime kesän loukkaantumisen jälkeen, Uutela iloitsi.

Tiia Suorsa Suonenjoelta kiilasi toiseksi ennen Alastarosta kisaamaan lähtenyttä Emilia Hongistoa.

Tuomas Isotuovola (kesk.) voitti kaikki päivän lähdöt. Vasemmalla Roope Rinta ja oikealla Santeri Kulmala. Kuva: Vesa Rauhala

Nuorten luokassa Tuomas Isotuovola ansaitsi voittonsa. Säkyläläinen kuittasi kaikki ajamansa lähdöt. Finaalissakin kaikki onnistui lähtöä myöden.

– Kärjessä ei pöly haitannut. Kai tämä oli paras saavutus minulle, Isotuovola totesi.

Toiseksi nousi lähdössä epäonnistunut Roope Rinta. Vähäkyröläinen teki viime metreillä ohituksen Santeri Kulmalasta, joka oli kolmas nuorissa.

Myös EVK-luokka oli tarkoitus ajaa loppuun, mutta aikataulullisesti järjestäjä päätti jättää kolme viimeistä erää sunnuntaille. Kilpailu jatkuu sunnuntain klo 10.00 EVK-luokan ajamatta jääneiden sekä yleisen ja pappa-luokan osalta.

Tulokset

Teksti: Vesa Rauhala

Suosittelemme markkinoilla

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

Kirjaudu