Kautta aikain ensimmäinen Neste Rally Finland eChallenge ylitti moninkertaisesti näkyvyystavoitteensa ja onnistui myös järjestelyjen osalta. Jyväskylässä 8.8.2020 järjestetystä tapahtumasta tuli kansainvälisesti kiitelty benchmark ja AKK:n vahva päänavaus digitaaliseen autourheiluun yhteistyökumppaneiden kanssa.

Neste Rally Finland eChallenge kokosi Jyväskylän Lutakon satamaan elokuun 2. viikolla MM-rallitähtiä, esports-ammattilaisia, eWRC-peliyhteisön huippuja sekä maan parhaat digitaalisen rata-autoilun taitajat. Digitaalisen autourheilun superpäivässä ratkottiin sekä paikka eSports WRC -sarjan maailmanfinaaliin, että Digital Racing eSM -sarjan suomenmestari. Tapahtumaa tähdittivät MM-rallikuskeista muun muassa Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Rallin MM-sarja WRC ja Yle seurasivat päivää sekä verkossa että lineaari-tv:n puolella.

- Suomen MM-rallin peruunnuttua koronan vuoksi kesäkuussa, halusimme tarjota yleisölle turvallisesti viihdyttävää autourheilua suoraan kotisohville. Rallin MM-sarjan, FiSRA:n, Jyväskylän, Nesteen, Toyotan ja muiden vahvojen kumppaneiden kanssa rakennettu tapahtuma puskettiin yhdessä tehokkaasti, mutta vastuullisesti kasaan vain 7 viikossa. Kilpailullisesti päivä tarjosi maailmanluokan suorituksia, ja yleisöä sekä asiantuntijoita sykähdyttivät etenkin tasapäisesti esports-kuskeja haastaneet perinteisten lajien kuskit – tapahtuma todella yhdisti autourheilukansaa yli lajirajojen. Lämpimimmät kiitokset järjestelyistä saimme kansainvälisiltä toimijoilta, WRC:n ja kuljettajien suunnalta. Hyvien kokemusten myötä tulemme lähitulevaisuudessa panostamaan koko kansan mukaansatempaaviin harrastesarjoihin, mutta tuottamaan myös tämänkaltaisia yksittäisiä tapahtumahuipennuksia, kertoo järjestäjä AKK Sportsin vt. toimitusjohtaja Markus Häkkinen.

Myös vastuullisuusjärjestelyt onnistuivat Neste Rally Finland eChallengessa kautta linjan. Lutakon sataman tapahtuma-alueen tiukka 1 000 katsojan koronarajoitus piti koko päivän ja vastuullisuuskäytäntöjä noudatettiin erinomaisesti niin palveluntarjoajien, kilpailijoiden kuin yleisönkin osalta. Tapahtuman järjestäminen poikkeusaikana toi myös tervetulleen, tietotaitoa kerryttäneen kokemuksen AKK Sportsille.

Tapahtumatunniste #LifeHappensRallyHelps suursuosioon, Ylen tavoittavuus triplasi tavoitteen

Sponsor Insigtin AKK Sportsille tuottaman sosiaalisen median raporttien perusteella voidaan todeta, että Neste Rally Finland eChallengesta tuli maailmanlaajuinen verkkoilmiö. Tapahtumatunniste #LifeHappensRallyHelps tavoitti verkossa 22.7.-17.8. välisenä aikana noin 30 miljoonaa kumulatiivista kontaktia (29 939 155), mikä ostettuna somemainontana tarkoittaisi yhteensä noin 332 377 € arvoista näkyvyyttä.
Ilmiön kokoluokkaa ja suosiota havainnollistaa data, jonka mukaan AKK:n ensimmäistä kertaa järjestämän esports-tapahtuman tunnisteita käytettiin jopa 25% volyymilla vuoden 2019 ennätyksellisen verkkotavoittavuuden tehneen Neste Rallin tunnisteisiin verrattuna. Tapahtumasisältöjä jakoivat ja kommentoivat ilahduttavan aktiivisesti useat autourheilun merkittävät kansainväliset toimijat aina autoliitto FIA:asta tähtikuskeihin, tiimeihin, vaikuttajiin sekä kumppaneihin.

Kansallisten näkyvyyslukujen perusteella hienoja uutisia saatiin myös Yle:n lähetysten myötä: esimerkiksi Yle TV2:n suora lähetys lauantai-iltana 8.8. tavoitti parhaimmillaan noin 224 000 katsojaa (Finnpanel).
- AKK:n digitaalinen autourheilutapahtuma ampaisi suoraan Ylen historian katsotuimpien esports-lähetysten top viiteen. Ohjelmistossamme on ollut maailman tunnetuimpia megatapahtumia, joten saavutus on todella kunniakas. Yle Areenan ja Twitch.tv-suoratoiston puolella merkillepantavaa oli katsojien sitoutuneisuus – digitaalinen autourheilu aktivoi ja kutsuu osallistumaan. Sitä on viihdyttävä ja helppo seurata, ja siksi siinä piilee myös suurta yleisöä houkuttava valtava potentiaali. Suomalaisethan ovat maailman parhaimmistoa useissa e-urheilulajeissa, ja onkin hienoa nähdä, millaisia menestystarinoita digiautourheilun puolella on luvassa, taustoittaa Yle E-urheilun tuottaja Otto Rönkä.

- Neste Rally Finland eChallenge löysi kansainvälisen yleisönsä digitaalisissa kanavissa upeasti, ja myös katsojatavoittavuus lineaari-TV:n puolella triplasi tavoitteemme. Suosiota selittänevät osaltaan niin tähtien tuoma vetovoima, maailmanluokan tuotannot, kuin tämänkaltaiselle tapahtumalle otollinen aikakin. Oli ilo seurata, miten nimikumppani Nesteen kanssa jo vuodesta 2018 yhteiskampanjoinnissa käyttämämme tunniste #LifeHappensRallyHelps vaikutti verkossa nyt esportsin myötä; samaistutti ja innosti. Onnistuneiden kokemusten ja rakentavien palautteiden kautta opimme jatkuvasti lisää digitaalisen autourheilun katsojakokemuksen tuottamisesta paitsi verkkoon myös itse tapahtumapaikoille. On mahtava jatkaa yhdessä kehittymistä näin vahvojen kumppaneiden kanssa ja tarjota jatkossa entistä kiinnostavampia sisältöjä ja tapahtumia erilaisille yleisöille, kertoo AKK Sportsin markkinointiviestintäpäällikkö Rita Pasanen.

AKK-Motorsport ry

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.