Porvoon Autopalvelun tarjoajan Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience rallisarjan toisessa osakilpailussa virtuaaliautourheilijat matkasivat vuoteen 1999, jolloin lohjalainen media-alan ammattilainen Tomi Tuominen luotsasi Esa Saarenpäätä Ralli SM-sarjassa kaksikon kilpaillessa Volkswagen Golf KitCarilla. Vuosisadan vaihduttua  Tuominen istui myös kaksi kisaa Jani Pirttisen kanssa Englannin avoimessa kuten Skotlannissa. Näin ollen sarjan toiseksi osakilpailuksi valikoitui 103,6 erikoiskokilometriä Skotlantilaista ylämaata kilpailijan itse valitsemallaan KitCar luokan autolla.

Nopeiten 12 erikoiskokeen mittaisen kilpailun taituroi myöskin sarjan avausosakilpailun voittanut Tuukka Hallia, joka paahtoi Peugeot 306 Maxi kilpurillaan erikoiskokeet 28,084 sekuntia Aleksi Halliaa nopeammin.

Palkintokorokkeen alimman sijan nappasi eMotorsport Finland virtuaalirallisarjoissa debyytin tehnyt Jeremias Raitanen, joka jäi

32,466 sekuntia oikean elämän Kouvolan SM-ralliin valmistautuvan Tuukka Hallian suvereenisesta vauhdista.

Yleiskilpailun menestyksen lisäksi kuljettajat keräävät sarjapisteitä oman luokkansa mukaisesti. Tuukka Hallia on ykkösluokassa ja Aleksi Hirvilampi on kakkosluokassa voittanut molemmat osakilpailut. Kuitenkin kun Hirvilampi on kaksi kertaa napannut täydet ns. Power Stage bonuspisteet Hallian ollessa toiseksi ja kolmanneksi nopein niin näin Hirvilampi siirtyi täysien sarjapisteiden myötä Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience rallisarjan johtajaksi kun ajamatta on vielä kahdeksan osakilpailua.

Tiukin taistelu luokkavoitosta nähtiin kutosluokassa, jossa yhden tunnin ja kuuden minuutin kilvanajon päätteeksi Ville Tuohino nappasi täydet pisteet vain 0,6 sekunnin marginaalilla Markus Karalaan ja näin avausosakipailussa 4,6 sekunnilla luokkavoiton Karalalle hävinnyt Tuohino kampesi huikean revanssin. Parasta aikaa käynnissä olevan kolmannen osakilpailun huoltoalueella on kuiskittu, että kaksikko olisi jatkanut samanlaista kilvanajoa myös R2-autolla Saksan Baumholderin asfalttikilpailussa.

- Sarjan avausosakilpailun kärkikolmikon eli Tuukka Hallian, Aleksi Hallian ja Markus Torron seuraan liittyi nyt uusi kuljettaja kun köyliöläinen Jeremias Raitanen teki vakuuttavan debyytin Hallioiden hallitsemiin virtuaalirallisarjoihimme. Lisäksi kun muissakin seitsemässä luokassa on kilpailijat palanneet kesälaitumilta simulaattoriensa äärelle niin jokaisen luokan taso on entisestään noussut. On hienoa nähdä, että kilpailijoillamme on riittänyt virtaa oman kilpailutoimintansa kehittämiseen ja sen myötä kilvanajo Porvoon Autopalvelun Ajoasu.fi tarjoamista Adidas Motorsport tuotepalkinnoista käy kuumana, Jani Kekoni kertoo.

Ajoasu.fi ja Tomi Tuominen eRally Experience sarjan seitsemän erikoiskokeen mittaisen Saksan asfalttikilpailun lisäksi kilpailijoilla riittää haastetta kun ajettavana on myös sarjan neljäs osakilpailu eli

12 pikataipaleen pituinen Monacon kyläralli, jossa mitataan paremmuutta R5-autolla.

Lopputulokset Ajoasu.fi & Tomi Tuominen eRally Experience Skotlanti:

 1. Tuukka Hallia, Peugeot 306 Maxi, 53:38.251 2. Aleksi Hallia, Peugeot 306 Maxi, +28.084sek 3. Jeremias Raitanen, Peugeot 306 Maxi, +32.466sek 4. Markus Torro, Peugeot 306 Maxi, +48.146sek 5. Jukka Lehtinen, Peugeot 306 Maxi, +1:15.506sek

Sarjatilanne Ajoasu.fi & Tomi Tuominen eRally Experience 2/10 osakilpailua, top-10:

 1. Aleksi Hirvilampi, 80p
 2. Tuukka Hallia, 77p
 3. Markus Karala, 71p
 4. Ville Tuohino, 69p
 5. Ari Rantanen, 65p
 6. Timo Louhelainen, 63p
 7. Samuli Salo, 61p
 8. Juha-Pekka Yrttiaho, 61p
 9. Aleksi Hallia, 56p
 10. Jarmo Vasama, 56p

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla