Suurta draamaa Japan Motors eAsfalttisprintsarjassa - Aleksi Hirvilampi taipui 16 sadasosalla Marko Perttulalle ja putosi sarjajohdosta

Kymmenes osakilpailu kokonaan virtuaalisella pikipinnalla ajettavasta Japan Motors eAsfalttisprintsarjasta tarjosi suurta draamaa kun kauhavalalainen Marko Perttula kiidätti Citroën C4 WRC-autoaan kilpailun
6,81 erikoiskoekilometrillä huikeasti vain 16 sadasosaa sarjajohdossa lähes puolitoista kuukautta ollutta ähtäriläistä Aleksi Hirvilampea nopeammin ja sen myötä nappasi itselleen seitsemän sarjapistettä enemmän jaossa olleesta pistepotista. Koska samalla A-junioreissa jälleen kajaanilainen Teijo Karjalainen saalisti luokkavoiton tarjoamat täydet sarjapisteet, nousi hän neljän pisteen turvin Hirvilammen ohi uudeksi Japan Motors eAsfalttisprintsarjan johtajaksi kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua.

Ikaalisissa asustava Aleksi Hallia oli jälleen kilpailun nopein kuljettaja kun hän 130km/h keskituntinopeudella luotsasi WRC-autoaan läpi teknisesti erittäin haastavan erikoiskokeen. Huomioitavaa on se, että uusi Japan Motors eAsfalttisprintsarjan johtaja Teijo Karjalainen nappasi yleiskilpailun hopeasijan jääden vain 173 sadasosaa Hallian vauhdista. Jyväskyläläinen Tero Toivonen teki myös huikean suorituksen kun hän otti virtuaaliralliuransa ensimmäisen eMotorsport Finlandin järjestämän kilpasarjan yleiskilpailun palkintokorokesijoituksen.
Rookies luokassa oulunsalolainen Harri Junnila nappasi luokkavoiton ennen kempeleläistä Sami Perämäkeä.

- Siinä missä Aleksi Hallia, Teijo Karjalainen ja Harri Junnila saivat suorastaan nautiskellen ajella luokkiensa voittoihin ja täysiin sarjapisteisiin, joutui sarjajohdossa yhdeksän osakilpailun ajan ollut Aleksi Hirvilampi vain 16 sadasosan myötä taipumaan Marko Perttulan antaman paineen alla. Voin vain kuvitella miltä Hirvilammesta mahtaa tuntua kun ensiksi ajaa lähes seitsemän kilometriä ns. kuolemaa halveksuen ja maalissa luulee virheettömän suorituksensa riittävän luokkavoittoon. Sitten kuitenkin pahin kilpakumppani tulee saman matkan
16 sadasosaa nopeammin ja pudottaa sinut sarjajohdosta koska toisen luokan kuljettaja voitollaan keräsi seitsemän sarjapistettä enemmän, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

- Nyt seuraavissa kahdessa osakilpailussa haetaan Japan Motors eAsfalttisprintsarjalle ratkaisijaa, koska Teijo Karjalaisen yhdeksän osakilpailun mittainen luokkavoittojen putki pitäisi saada katkaistua.
Tähän mennessä ainoastaan nokialainen Joni Mäkelä on kertaalleen siinä onnistunut ja siten olisi mielenkiintoista nähdä pystyykö esimerkiksi hän tai kukaan muu A-junioreissa ajava kuljettaja tekemään ns. Marko Perttulat eli venymään maalilipulle nopeampana kuin Karjalainen, joka on muuten vain reilun viikon päässä kautta aikain ensimmäisen virtuaalisen asfalttisprintsarjan voitosta, Kekoni jatkaa.

Japan Motors eAsfalttisprintsarjan tilanne 10/12 osakilpailua, Top-9:
1. Teijo Karjalainen, 240p (A-juniorit)
2. Aleksi Hirvilampi, 236p (B-juniorit)
3. Aleksi Hallia, 229p (Yleinen)
4. Marko Perttula, 185p (B-juniorit)
5. Harri Junnila, 177p (Rookies)
6. Sami Perämäki, 147p (Rookies)
7. Teemu Peltola, 135p (A-juniorit)
8. Tommi Salonen, 124p (A-juniorit)
9. Olli-Pekka Tikkanen, 114p (A-juniorit)

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla