Kokonaan virtuaalisella asfalttipinnalla ajettavan Japan Motors eAsfalttisprintsarjan kahdeksas osakilpailu oli jälleen Aleksi Hallian juhlaa, joka 1,465 sekunnin marginaalilla jätätti yleiskilpailun kakkosmiestä Ville-Veikko Törmästä. Hallia kuskasi 6,8 kilometrin mittaisella asfalttibaanalla Ford Fiesta R2 autoa 111,78 keskituntinopeudella ja luokkavoittonsa myötä vankisti asemiaan sarjan pronssijalla 267 kilpailijan keskuudessa.

Luokkavoittojen tarjoamiin täysiin mestaruuspisteisiin ylsi niin Harri Junnila (Rookies) kuin Teijo Karjalainen (A-juniorit) sekä Marko Perttula (B-juniorit), joka voitollaan nappasi seitsemän mestaruuspistettä pois nyt kolmen pisteen turvin Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa johtavalta Aleksi Hirvilammelta. Vastaavasti kun Teijo Karjalainen keräsi myöskin seitsemän pistettä enemmän kuin Hirvilampi niin jännitys koko kautta aikain ensimmäisen virtuaalisen eAsfalttisprintsarjan voitosta sai kokonaan uusia kierroksia.

- Aikaisemmissa osakilpailuissa Marko Perttula on niukasti ollut luokkavoitosta toiseen ajaneen Aleksi Hirvilammen vanavedessä kunnes nyt hän 0,777 sekunnin marginaalilla toi suuresti jännitystä sarjan viimeiselle neljännekselle. Vastaavasti kun Teijo Karjalainen on A-junioreissa yhtä osakilpailua lukuun ottamatta ajanut luokkavoitosta toiseen niin tulemme näkemään erittäin mielenkiintoisen huipennuksen Suomen ensimmäiselle virtuaaliselle asfalttisprintsarjalle, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

- Aikaisemmin haettiin haastajaa Hirvilammelle ja siihen taisteluun parhaiten vastasi Marko Perttula. Nyt vastaavasti A-junioreissa etsitään sitä sankaria, kuka Teijo Karjalaiselle ja Yleisessä luokassa Aleksi Hallialle antaisi vastusta. Siltikin sarjan voiton avaimet ovat täysin Aleksi Hirvilammen ja ennen kaikkea vauhtiaan upeasti kasvattaneen Marko Perttulan käsissä, Kekoni jatkaa.

Japan Motors eAsfalttisprintsarjan yhdeksännessä osakilpailussa kilpailijat saavat valita alleen mieleisensä 1980-luvulta tutun, takavetoisen B-ryhmäläisen ralliauton, jonka hallinta on nykypäivän autoihin verrattuna erittäin haasteellista. Näin Japan Motors eAsfalttisprintsarjan voittotaisteluun tulee lisää vaativuutta ja sarja saa arvoisensa huipennuksen.

  1. Aleksi Hirvilampi, 193p (B-Juniorit)
  2. Teijo Karjalainen, 190p (A-juniorit)
  3. Aleksi Hallia, 179p (Yleinen)
  4. Marko Perttula, 142p (B-Juniorit)
  5. Harri Junnila, 127p (Rookies)
  6. Teemu Peltola, 118p (A-Juniorit)
  7. Joona Anttonen, 113p (Yleinen)
  8. Topias Hartikka, 113p (Rookies)
  9. Sami Perämäki, 111p (Rookies)
  10. Ville-Veikko Törmänen, 96p (Yleinen)

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla