Japan Motors eAsfalttisprintsarjan toinen osakilpailu virtuaalirallimestari Tuukka Hallian juhlaa - Aleksi Hirvilampi ja Topias Hartikka jaetussa sarjajohdossa

Yhteensä 209 virtuaaliautourheilijaa starttasi toiseen Japan Motors eAsfalttisprintsarjan osakilpailuun, jonka 4,58 kilometrin mittaisen pikipintaisen erikoiskokeen nopeiten ajoi eMotorsport Finland virtuaalirallisarjojen mestariluokan kuljettaja, kellokoskelainen Tuukka Hallia. Keskituntinopeudella 139,7 km/h tämä oikean elämän rallisprint -kilpailutkin menestyksekkäästi hallitseva nuorukainen kiidätti bittiavaruuden Porsche 911 RGT-luokan autoaan 0,266 sekuntia hopean saavuttanutta Toni Limnelliä nopeammin.

Yleisen luokan voiton lisäksi kilpailun huomio erityisesti kohdistui B-junioreihin ja Rookies -luokkiin, joissa Aleksi Hirvilampi ja Topias Hartikka nappasivat toiset luokkavoitot ja ovat siten täysien mestaruuspisteiden turvin kiinni Japan Motors Oy'n tuotepalkinnoissa eli
384 kappaleessa Tupla Maxi suklaapatukoissa. Vaikka B-junioreiden voittaja Aleksi Hirvilampi jäi 2,924 sekuntia ja Rookies eli ns.
aloittelijoiden luokkaa hallitseva Topias Hartikka oli 6,031 sekuntia Hallian ylivoimaa hitaampi niin siitä huolimatta kummankin kuljettajan suorituksia voidaan pitää erinomaisina kun muistetaan, että B-junioreissa 85 ja Rookies luokassa 54 muuta kuljettajaa haluaa tuolle samaiselle palkintokorokkeen korkeimmalle sijalle.

A-junioreiden nopein Teijo Karjalainen jäi 1,621 sekuntia Tuukan kyydistä ja se vauhti palkittiin yleiskilpailun seitsemännellä sijalla.
Kun lopputuloksissa kahden sekunnin sisään mahtuu 12 kilpailijaa niin sen myötä kovatasoinen kilvanajo herätti voimakkaita tunteita myöskin aktiivisesti oikeassa elämässä niin ralleissa kuin rallisprinteissä kilpailevassa Japan Motors Oy toimitusjohtajassa Mika Myllylässä.

- Viikko sitten ajetun virtuaalisen asfalttisprintsarjamme avausosakilpailun tapaan myös tämä toinen osakilpailu oli, oikean elämän tapaan, hienoa kilvanajoa sekunnin kymmenyksistä kun yleiskilpailun kolme kärkikuljettajaa eli Tuukka Hallia, Toni Limnell ja Aleksi Hallia paahtoivat 4,58 kilometriä vain 0,291 sekunnin erolla toisiinsa. Tämäkin tulos takaa sen, että koska sarjapisteisiin lasketaan kaikkien 12 osakilpailun pisteet ja vain yksi yli 200 kilpailijasta tulee voittamaan vuoden suklaat niin jo nyt voidaan todeta, että ehdottomasti voittaja on viimeisen osakilpailun päätteeksi palkintonsa ansainnut, Myllylä kertoo.

- Olemme erittäin tyytyväisiä niin Japan Motors eAsfalttisprintsarjassa ajavien kilpailijoiden määrään kuin ennen kaikkea jokaisen neljän luokan kovaan tasoon, jossa helpolla ei saa edes yhtä sarjapistettä. Upeasti ovat kilpailijat oivaltaneet, että vaikka kyseessä onkin virtuaalinen kilpasarja niin siltikin jokainen metri on ajettava niin kovaa kuin uskaltaa - aivan kuten oikean elämän autourheilukilpailuissa, joihin tullaan näyttämään se mitä harjoituksissa on opittu. Suurella mielenkiinnolla jatkamme tuloksien seurantaa nyt kun kolmannessa osakilpailussa kilpailijoilla vastassa on myös vähän viileämpää ja siten myös vaikeampaa pikipintaa A-ryhmän kilpa-ajoneuvolla, Myllylä kertoo.

Samanaikaisesti Japan Motors eAsfalttisprintsarjan kanssa ajetaan Rallin Maailmanmestari Marcus Grönholmin GRX eRallisarjaa, jonka avausosakilpailu päättyy sunnuntaina. Lue lisätietoja eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoista osoitteessa www.emotorsport.fi. Sieltä löydät myös Japan Motors eAsfalttisprintsarjan osakilpailukohtaiset tulokset sekä sarjatilanteen.

Lopputulokset Japan Motors eAsfalttisprintsarja 2020, osakilpailu 2/12:
yleiskilpailu Top-5:
1. Tuukka Hallia, Porsche 911 RGT, 1:58.750 2. Toni Limnell, Porsche 911 RGT, 1:59.016 3. Aleksi Hallia, Porsche 911 RGT, 1:59.041 4. Eetu Kortelainen, Porsche 911 RGT, 1:59.702 5. Ville-Veikko Törmänen, Porsche 911 RGT, 01:59.810

Sarjatilanne 2/12 osakilpailun jälkeen, Top-9:
1. Aleksi Hirvilampi, 50 pistettä (bjun) 2. Topias Hartikka, 50 pistettä (rookies) 3. Aleksi Hallia, 43 pistettä (yleinen) 4. Teijo Karjalainen, 40 pistettä (ajun) 5. Teemu Peltola, 36 pistettä (ajun) 6. Marko Perttula, 33 pistettä (bjun) 7. Joni Mäkelä, 33 pistettä (ajun) 8. Eetu Marjamäki, 25 (yleinen) 9. Toni Limnell, 25 (yleinen)

 

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.