Kun Koronavirus -pandemian myötä maailman rallisarjat ovat tuolla kun kilpailu toisensa perään on peruutettu niin sen myötä erittäin ympäristöystävälliset virtuaaliset moottoriurheilusarjat ovat nousseet näkyvään rooliin kun niin ns. oikean elämän autourheilijat kuin kuka tahansa PC-tietokoneen tai konsolin omaava voi kilpailla vaikkapa Suomen MM-rallista tutulla Ouninpohjan erikoiskokeella silloin kuin se hänelle parhaiten sopii.

Suomalaisen eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoissa kilpailee yli 350 digitaalista rallikuljettajaa, jotka nyt kesä- ja heinäkuussa pääsevät mittaamaan paremmuuttaan rallin Maailmanmestari Marcus Grönholmin GRX eRallisarjassa; Neljässä 12 pikataipaleen mittaisessa osakilpailussa kuljettajat ajavat Marcus Grönholmin urallaan käyttämillä WRC-autoilla ja keräävät mestaruuspisteitä ajotaitojensa mukaisessa luokassa. Heinäkuun päätteeksi Marcus Grönholm palkitsee jokaisen neljän luokan kolme parhainta siten, että luokkavoittajat saavat palkinnoksi Peugeot 206 WRC-rallivanteen Bossen allekirjoituksella ja kaksi seuraavaa palkitaan GRX-tiimipalkinolla.

Marcus Grönholm GRX eRallisarjassa kuljettajat kesäkuussa taituroivat Ford Focus WRC'07 autolla niin Monte Carlon kuin Kreikan MM-ralleista tutuilla erikoiskokeilla. Vastaavasti heinäkuussa heillä kaikilla on käytössään Peugeot 206 WRC-kilpuri niin Ruotsin kuin Suomen MM-ralleista tutuilla pikataipaleilla. Maailmanlaajuisen pandemian ja sitä seuranneen eristäytymisen myötä Marcus Grönholm haluaa olla tuomassa iloa koteihin ja samalla kannustaa kuljettajia kehittämään omia ajotaitojaan ennen vaikkapa ensimmäistä oikean elämän ralliauton hankkimista, jonka jälkeen kilpailija voi kätevästi pandemian päätyttyä siirtää virtuaalirallisarjoissa kerätyt opit käytäntöön.

- Ajatus olla mukana tekemässä Suomen ensimmäisiä virtuaalirallisarjoja oli enemmän kuin kiehtova ja siten kauaa ei minua tarvinnut houkutella mukaan. Kesä- ja heinäkuu tulevat olemaan erittäin mielenkiintoisia kun yli 350 virtuaaliautourheilijaa on mukana ajamassa kilpaa niillä autoilla, joilla olen urallani MM-sarjassa voittoja ajanut. Monte Carlossa ja Kreikassa voitin Ford Focus WRC'07 autolla ja lempikilpailuissani eli Ruotsin ja Suomen MM-ralleissa juhlin voittoja Peugeot 206 WRC-autoilla. Näin ollen kilpailijat pääsevät itse kokemaan sitä tunnelmaa mitä minulla aikoinaan oli kilpa-autojen ohjaamoissa, Grönholm kertoo.

- Koska virtuaalirallisarjassani ajetaan yhteensä 48 erikoiskoetta, jotka sisältää 475,1 erikoiskoekilometriä niin mielestäni silloin palkintojenkin pitää olla aiheeseen liittyviä sekä ennen kaikkea sellaisia, että GRX-palkinnon voittanut arvostaa sitä. Tiedän jo nyt, että minulle tulee olemaan tunteellinen hetki kun nimikirjoituksellani varustetut Peugeot 206 WRC-ralliauton kilpavanteet lähtee uuteen kotiin, joten uskon, että ne sekä muut GRX-tiimipalkinnot tulevat tuottamaan iloa niiden uusille omistajille, Grönholm jatkaa.

Seuraa Marcus Grönholm GRX eRallisarjan etenemistä osoitteessa www.emotorsport.fi ja halutessasi ilmoittaudu mukaan, koska se on kilpailijalle täysin ilmaista!

MGR GRX eRallisarja 2020:

#1: Monte Carlo
- Auto: Ford Focus WRC'07
- 12 erikoiskoetta = 105,1 kilometriä
- Ajankohta: ma 1.6. – su 14.6.2020

#2: Kreikka
- Auto: Ford Focus WRC'07
- 12 erikoiskoetta = 104,4 kilometriä
- Ajankohta: ma 15.6. – su 28.6.2020

#3: Ruotsi
- Auto: Peugeot 206 WRC
- 12 erikoiskoetta = 111,0 kilometriä
- Ajankohta: ma 29.6. – su 12.7.2020

#4: Suomi
- Auto: Peugeot 206 WRC
- 12 erikoiskoetta = 154,6 kilometriä
- Ajankohta: ma 17.7. – pe 31.7.2020

 

Teksti ja kuvat: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.