Rallin nelinkertaisen maailmanmestarin täyskaima, pirkkalalainen Tommi Mäkinen väläytti bittiautourheilijan osaamistaan kun hän 26,09 sekunnin erolla nappasi yleiskilpailun voiton Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan kinkkurallista, jossa palkintoina on MadCroc Energy Brands yrityksen tuotepalkintoja kuten vuoden energiajuomat. Mäkinen taituroi vaativan kuuden pikataipaleen ja 39,8 erikoiskoekilometrin mittaisen rallireitin A-ryhmäläisellä Lancia Delta HF Integrale autolla, jollaisella 30-vuotta sitten nyt Toyota Gazoo Racing rallin tehdastiimiä vetävä, puuppolalainen Tommi Mäkinen saavutti menestystä mm. Jyväskylän Autovarusteen toimitusjohtaja Ari Könönen kartanlukijanaan.

Minirallisarjan johdossa on kuitenkin B-junioreiden Pasi Piesanen, joka on 10 pisteen karkumatkalla Rookies luokan Petri Häkkiseen. Yleisen luokan Tuukka Hallia on sarjatilanteessa kolmantena, josta niin Eetu Marjamäki kuin Reijo Ravantti ovat vain muutaman pisteen perässä. Näin kiivas kilvanajo jatkuu myös tulevalla viikolla kun edessä on nopeatempoisen virtuaalirallisarjojen kaksi viimeistä osakilpailua.

- Niin Piesanen kuin Häkkinen ovat luokassaan olleet niukasti kanssakilpailijoitaan parempia ja koska he ovat myös onnistuneet ns.
Power Stage erikoiskokeilta tuomaan korkeat pisteet niin kärkisijansa ovat ansainneet. Vaikka näyttäisi, että he ovat ylivoimaisia niin luokkakohtaisia tuloksia kun katsoo niin ero toiseksi kiireisimpiin on vain muutamia sekunteja; aivan samoin kuin yleisessä luokassa, jossa pronssimies Eetu Marjamäki jäi vain 1,9 sekuntia Tuukka Hallian kyydistä. Virheettä ja kovaa sekä ennen kaikkea maksimaalista suoritusta omiin ajotaitoihinsa nähden ovat äijät ajaneet, virtuaalirallisarjoja vetävä Jani Kekoni toteaa.

- Yli 330 kilpailijaa on ilmoittautunut eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoihin, joissa luokkakohtaiset tasot ovat äärimmäisen kovat ja siten kilvanajon kiihkeys on myös sen mukaista; Ilmaisia pisteitä ei ole missään neljässä luokassa tarjolla ja siten isoa virhettä ei tarvitse tehdä, että palkintokorokkeelta putoaa pois ja sarjatilanteessa tipahtaa palkintojen ulottumattomiin. Onhan tämä nyt hienoa seurattavaa kun mukana on niin runsaasti rallia rakastavia ja oikean elämän autourheilijoita kuin tietokoneidensa tarjoamaan turvallisuuteen luottavia bittiautourheilijoita. Huipputyyppejä kaikki kenen kanssa olen tähän mennessä ehtinyt turinoida ja tuntuu, että heillä on ratkiriemukkaita hetkiä niin erikoiskokeilla kuin niiden ulkopuolella, Kekoni jatkaa.

Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjan kolmas osakilpailu on käynnistynyt ja siinä kilpailijoilla on edessään 47,1 kilometrin verran maksimaalisen kesäistä soraränniä. Lisäksi samanaikaisesti ajettava Plus Katsastus eRallisarjan kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu starttaa maanantaina. Siinäkin sarjassa taistelu maineesta, kunniasta sekä ennen kaikkea yhteistyökumppani Plus Katsastuksen tarjoamista katsastuslahjakorteista.

eMotorsport virtuaalirallisarjoissa voi kilpailla kuka tahansa, joka PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin omaavana voi olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja siten näyttää osaamistaan bittiavaruuden rallipoluilla! Jokainen kilpailija kerää tasonsa (Yleinen / A-juniorit / B-juniorit / Rookies) mukaisesti pisteitä ja siten myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä. Kesäkuussa ajetaan Marcus Grönholm GRX eRallisarjaa sekä Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa, joissa palkintoina on niin tuotepalkintona kuin rallin maailmanmestarin signeeramia Peugeot 206 WRC ralliauton kilpavanteita - eli erinomaisia rallifanin kodin sisustustuotteita!

Lue lisätietoja www.emotorsport.fi kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

Sarjatilanne Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarja 2/4 osakilpailua,
top-12:
1. Pasi Piesanen, 78p (bjun)
2. Petri Häkkinen, 68p (rook)
3. Tuukka Hallia, 62p (yl)
4. Eetu Marjamäki, 59p (yl)
5. Reijo Ravantti, 58p (rook)
6. Topias Hartikka, 53p (bjun)
7. Aleksi Hallia, 51p (yl)
8. Aleksi Hirvilampi, 48p (ajun)
9. Eetu Uusi-Äijö, 47p (rook)
10. Tuomas Färlin, 46p (ajun)
11. Tommi Mäkinen, 45p (yl)
12. Mika Tyviö, 45p (yl)

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestä tästä!

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.