Vuonna 1983 ensimmäisen oikean elämän rallinsa ajanut jyväskyläläinen Ari Könönen saavutti lähes 30-vuotta jatkuneella autourheilu-urallaan yli 260 voittoa ralli ja rallisprint -kilpailuista. Wanhan liiton ralliperunat muistavat Könösen 1980-luvun lopun Finnish Junior Rally Teamin jäsenenä sekä rallisprintin kilpailukauden 2003 mestarina.

Viimeisen kilpailunsa hän ajoi vuonna 2015, jonka jälkeen hän ollut mukana eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjassakin yleisessä luokassa kilpailevan Ville Pynnösen oikean elämän rallivauhdissa mukana.

Vaikka Könönen sairastaa parantumatonta Parkinsonin tautia niin siitä huolimatta hän edelleen haluaa olla mukana moottoriurheilussa ja näin eMotorsport Finland rallisarjassa ajetaan hänen yrityksensä eli Jyväskylän Autovarusteen nimeä kantava neljän osakilpailun mittainen mini-rallisarja, jossa vielä kerran palataan Ari Könösen aktiiviuransa vaiheisiin. Samalla neljän osakilpailun ja yhteensä 24 erikoiskokeen mittainen Jyväskylän Autovarusteen eMinirallisarja lämmittelee kesäkuussa ajettavia Marcus Grönholm GRX eRallisarjaa kuin Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa.

Plus Katsastus eRallisarjassa on toinen neljästä 12 erikoiskokeen mittaisesta osakilpailusta päättymäisillään ja siellä tilanne on sen jokaisessa luokassa jälleen silmiä hivelöivää katseltavaa kun niin Yleisessä, A- ja B-junioreissa sekä Rookies luokissa kilpailijat ovat vain muutamia sekuntteja saaneet 114,30 erikoiskoekilometrillä tehtyä eroa toisiinsa. Tulokset ja sarjatilanne julkaistaan maanantaina klo 12 www.emotorsport.fi kotisivuilla.

- Kuluneen kahden viikon aikana yli 300 kilpailijaa näyttänyt osaamistaan niin Kitcar kuin A-ryhmän autoilla. Nyt tulevana viikkona kisat jatkuu Plus Katsastus eRallisarjassa R2-autoilla ja Jyväskylän Autovaruste eMinirallisarjassa Ari Könösen urallaan käyttämillä A-ryhmän autoilla. Näin jokainen kilpailija voi samaistua hänen vuosisadan vaihteen rallielämäänsä ja samalla tietysti mitata paremmuuttaan niin kavereitaan kuin muita suomalaisia bittiautourheilijoita vastaan silloin kuin se kilpailijalle itselleen parhaiten sopii, sarjakoordinaattori Jani Kekoni kertoo.

- Plus Katsastus eRallisarjan palkintoina on katsastuslahjakortteja ja Jyväskylän Autovarusteen eMinirallisarjassa Könösen pitkäaikainen yhteistyökumppani MadCroc Energy Brands on mukana tarjoamassa tuotepalkintoja kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken. Näiden viikkojen aikana olen saanut huomata, että palkinnot eivät kuitenkaan ole se juttu minkä takia yli 300 kilpailijaa ovat mukana vaan taustalla on ihan puhdas hauskanpito kovaa kilvanajoa unohtamatta. Esimerkiksi minulle tämä on erinomainen rentoutumismuoto oman media-alan yritykseni työkiireistä, Kekoni jatkaa.

Jyväskylän Autovaruste on vuodesta 1983 lähtien palvellut kaikkia laadukkaita autoradioita tarvinneita asiakkaita. Sen nettikauppa on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja sieltä voit käydä ostamassa niin autoradiot, kaiuttimet, vahvimistimet, subwooferit, bassopaketit ja perutuuskamerat kuin muut tarvikkeet ja tottakai asennuspalvelun!

eMotorsport virtuaalirallisarjoissa voi kilpailla kuka tahansa, joka PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin omaavana voi olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja siten näyttää osaamistaan bittiavaruuden rallipoluilla! Jokainen kilpailija kerää tasonsa (Yleinen / A-juniorit / B-juniorit / Rookies) mukaisesti pisteitä ja siten myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä.

Lue lisätietoja www.emotorsport.fi kotisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

eMotorsport virtuaalirallisarjojen kilpailukausi 2020:
- 05/2020: Plus Katsastus eRallisarja
- 05/2020: Jyväskyän Autovaruste eMinirallisarja
- 06/2020: Marcus Grönholm GRX eRallisarja
- 06/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 1-6
- 07/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 7-12
- 07/2020: Janne Tuohino JanPro Racing eRallisarja
- 08/2020: Jani Paasonen Mogul Oil eRallisarja
- 09/2020: Jussi Välimäki Aasian-Tyynenmeren eRallisarja
- 10/2020: Tomi Tuominen eRally Experience
- 11/2020: Kristian Sohlberg eRallyCup

Kuva ja teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.