Japan Motors Cup on Autourheilun Kansallisen Keskusliitto alainen asfalttisprintin arvosarja. Torstaina 14.5.2020 AKK'n hallitus kokoontui ja antoi linjauksia kesän 2020 kilpailutoimintaa koskien, jonka myötä heidän alaisissa kilpailuissa noudatetaan Suomen Valtioneuvoston antamia linjauksia koskien yleisötapahtumien järjestämistä Suomessa COVID-19 pandemian johdosta.

 

Valtioneuvosto on linjannut, että 1.6. lähtien kokoontumisrajoitukset on rajattu 50 ihmisen kokoontumisiin ja että alle 500 hengen urheilutapahtumia voidaan järjestää erityisjärjestelyin 31.7.2020 saakka. Näin ollen AKK-Motorsport ry:n alainen kansallisen tason kilpailutoiminta voidaan aloittaa 1.6. valtioneuvoston suositusten mukaisesti.

Koska kuitenkaan AKK'n alaksia arvokilpailuja kuten Aluemestaruus, Trophy, Cup ja SM, NEZ-kilpailuja ja muita kansainvälisiä kilpailuja ei järjestetä 31.7.2020 asti valtioneuvoston yleisötapahtumasuositusten perusteella niin tämän myötä Japan Motors Cup asfalttisprintsarja peruuntuu vuodelta 2020.

Sen sijaan sarja ajetaan kesä-heinäkuussa digitaalisena Japan Motors eAsfalttisprintsarjana ilman CUP-arvoa.

- Tottakai elätimme toivoa, että pääsisimme viettämään vauhdikkaita autourheilupäiviä, koska se olisi myös tehnyt hyvää meille kaikille, jotka ovat koko lopputalven ja kevään ns. karanteenimaisissa olosuhteissa elelleet. Kuitenkin, koska ihmisten terveys menee kaiken edelle niin tarkasti noudatamme niin Valtioneuvoston kuin ennen kaikkea AKK'n hallituksen ohjeistusta. Koska ns. arvokilpailuja ei voida järjestää kesä- ja heinäkuussa niin se tarkoittaa myös sitä, että Japan Motors Cup asfalttisprintsarjaa ei tänä vuonna ajeta. Näin myös maksetut ilmoittautumisrahat tullaan täysimääräisenä palauttamaan kilpailijoille, promoottori Mika Myllylä kertoo.

- Sen sijaan Japan Motors on ajan hengessä mukana ja järjestää kesä- ja heinäkuussa ajettavan kokonaan uudenlaisen 12 osakilpailun mittaisen eAsfalttisprintsarjan, jossa PC-tietokoneen, Playstation 4 tai XBox One konsolin sekä ratin ja polkimet omaava bittiavaruuden autourheilija voi mitata paremmuuttaan pikipinnalla. Sarjan organisoi eMotorsport Finland, joka samanaikaisesti järjestää myös Marcus Grönholm GRX eRallisarjan.
Virtuaalirallisarjaan on jo ilmoittautunut yli suomalaista 300 kilpailijaa kuten mm. oikean elämän asfalttisprinteistä tuttu Tuukka Hallia. Näin haluamme olla mukana tuomassa kilvanajoa koteihin ja tuottamaan iloista mieltä näinä vaikeinakin aikoina, Myllylä jatkaa.

Lisätietoja saat niin www.japanmotorscup.fi kuin www.emotorsport.fi kotisivuilta.

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Ole hyvä ja kirjaudu nähdäksesi kommentit.

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.