Mediapersoona Tomi Tuominen hurahti virtuaaliralliin - Koko toukokuun kestävä Plus Katsastus eRallisarja on käynnstynyt

Moottoriurheilussa lähes kaiken kokenut ja ns. oikean elämän autourheilu-urallaan useissa Rallin MM-sarjan tehdastiimeissä työskennellyt lohjalainen media-alan monitoimimies Tomi Tuominen on digitaalisesta moottoriurheilusta löytänyt uuden sisäliikuntaan soveltuvan harrastuksen, joka samalla palvelee myös Suomen Hallituksen suosituksia; Kotisimulaattoreilla ajettavat virtuaaliset eMotorsport rallisarjat ovat tulleet jäädäkseen ja näin Tuominen yhdessä 260 muun suomalaisen kanssa kilpailee nyt toukokuussa ajettavassa Plus Katsastus eRallisarjassa, joka kattaa neljä 12 pikataipaleen mittaista osakilpailua.

 

Koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen pandemian seurauksena kaikki Maailman autourheilusarjat ovat joko siirretty tai jopa peruutettu. Samalla se on pakottanut moottoriurheilijat ottamaan digiloikan ja siten nyt myös ralliautoilu on siirtynyt bittiavaruuden uudeksi urheilumuodoksi; omalta kotisohvaltaan käsin voi kuka tahansa olla olla oman elämänsä Ari Vatanen tai Kalle Rovanperä ja aloittaa virtuaaliautourheilijan elämän.

Suomessa eMotorsport Finlandin järjestämiä rallisarjoja tähdittää rallin MM-sarjasta tutut kuljettajat kuten mm. Marcus Grönholm, Janne Tuohino, Jani Paasonen, Jussi Välimäki, Kristian Sohlberg ja Formula-1 ja Rallin MM-sarjojen televisioinneista tuttu Tomi Tuominen, joiden kaikkien omat ns. teemakilpailut tullaan nyt kesällä ja syksyllä ajamaan.
Vappuviikonloppuna Tuominen kokeili virtuaalirallia ja totesi sen olevan yksi 2020-luvun huikeimmista uusista asioista.

- Jo pelkkä idea virtuaalisesta rallisarjasta oli niin kutkuttava, että päätin myös kokeilla omia rallitaitojani. Olen kyllä simulaattoreilla ajanut, mutta en koskaan ole päässyt ajamaan kilpaa tuntemiani henkilöitä ja muita kanssaeläjiä vastaan. Parasta tässä on ehdottomasti se, että voit ajaa kilpaa silloin kuin se sinulle parhaiten sopii ja kun olet pikataipaleen suorittanut niin pääset heti vertailemaan aikojasi ystäviesi suorituksiin. Eikä se maksa omakotitalon verran jos auto sattuu kaatumaan, Tuominen kertoo.

- Vappuviikonlopun kilvanajon seurauksena olen nyt aivan koukussa ja saan tällä tavalla mukavaa sisältöä karanteeriin. Samalla tässä hoidetaan vierotusoireita siitä myöskin siitä kun kaikki rallisarjat ovat pysähdyksissä eikä pärinän äärelle pääse. Vaikka G-voimat puuttuvat niin silti eMotorsport virtuaalirallissa pääsee pelottavan lähelle sitä kilvanajajan tunnetta mikä oikeassakin elämässä auton ohjaamossa erikoiskokeilla vallitsee. Lisäksi kun tieltä lipsahtaa ulos niin auto menee oikeasti rikki ja siten huolloissa joutuu miettimään mitä ehditään korjata. Samalla tietysti pitäisi säätää autoa sopivaksi seuraaville erikoiskokeille ja tehdä vielä oikeat rengasvalinnatkin sille. Siltikin olen päättänyt, että lähden tähän kisaan ihan tosissani mukaan, mutta en vakavissani. Leikkiä tämä kuitenkin lopulta on, mutta hauskaa sellaista.
Mutta kun EK:lle lähdetään, seuraan idolini Markku Alénin esimerkkiä:
Maximum Attack hei, Tuominen jatkaa.

Lohjalaisen pitkälle ja monipuoliselle työuralle mahtuu monenmoista mielenkiintoista projektia, joissa hän on aina laittanut kaiken osaamisensa peliin. Tuominen ei ole ainoa, joka on hurahtanut eMotorsport Finlandin virtuaalirallisarjoihin vaan mukaan on ilmoittautunut yli 260 kuljettajaa, jotka ennen Plus Katsastus eRallisarjan alkua ovat ajaneet viisi ns. testierikoiskoetta ja siten pääsivät näyttämään osaamistaan. Testierikoiskokeita hallitsi oikean elämän toisen polven ralliautoilija Tuukka Hallia, jonka isä Tomi Hallia on 2000-luvulla hallinnut rallisprintin Suomenmestaruussarjoja.

eMotorsport Finland virtuaalirallisarjoja vetävä Jani Kekoni on erittäin tyytyväinen Plus Katsastus eRallisarjaan ilmoittautuneiden huikeaan määrään.

- Koen sen tärkeäksi, että saan olla mukana sellaisissa projekteissa, jotka tuottavat iloa ihmisille. Erityisen iloinen olen siitä, että eMotorsport Finland projekti sai täydellisen startin kun yhden viikon aikana runsaslukuiset bittiavaruuden autourheilijat, yhteistyökumppanit sekä rallin MM-sarjasta tutut kuljettajat lähtivät Tuomisen tapaan samanlaisella mielenkiinnolla mukaan. Näin tiiviissä yhteistyössä olemme jo saaneet tehtyä koteihin aktiviteettiä, joka tuottaa mielihyvää sekä ennen kaikkea ihmiset pääsevät kokemaan miltä kilvanajo tuntuu kun vastassa on runsaasti niin tuttuja, tuntemattomia kuin julkisuudestakin tuttuja henkilöitäkin, Kekoni kertoo.

eMotorsport virtuaalirallisarjoissa voi kilpailla kuka tahansa, joka PC-tietokoneen / Playstation / XBox One konsolin. Jokainen kilpailija ajaa eMotorsport Finlandin tekemässä rallikokonaisuudessa ja kerää niissä ajotaitojensa mukaisesti mestaruuspisteitä. Näin myös aloittelijallakin on mahdollisuus menestyä.

Plus Katsastus eRallisarjassa kilpailijoilla on edessään neljä 12 erikoiskokeen mittaista rallia jotka kattavat yhteensä yli 450 erikoiskoekilometriä.

Lisätietoja saat www.emotorsport.fi ja www.erallisarja.fi kotisivuilta, joissa ilmoittautumisen voi tehdä vaikka heti.

eMotorsport virtuaalirallisarjojen kilpailukausi 2020:
- 05/2020: Plus Katsastus eRallisarja
- 06/2020: Marcus Grönholm GRX eRallisarja
- 06/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 1-6
- 07/2020: Japan Motors eAsfalttisprint osakilpailut 7-12
- 07/2020: Janne Tuohino JanPro Racing eRallisarja
- 08/2020: Jani Paasonen Mogul Oil eRallisarja
- 09/2020: Jussi Välimäki Aasian-Tyynenmeren eRallisarja
- 10/2020: Tomi Tuominen eRally Experience
- 11/2020: Kristian Sohlberg eRallyCup

Teksti ja kuva: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.