Maailmanlaajuisen pandemian seurauksena moottoriurheilu on ottanut digiloikan ja siirtynyt nettiin kun niin rataa, rallicrossia, rallia kuin nyt myös rallisprinttiä on mahdollista ajaa digitaalisesti siten, että kilpailija voi rallissa ja rallisprintissä ajaa suorituksensa silloin kuin se itselle parhaiten sopii.

 

Koska tämän hetken viranomaisohjeistuksen mukaan aikasintaan elokuussa
2020 voidaan jatkaa oikean elämän kilpailutoimintaa niin sen myötä Japan Motors asfalttisprintsarjan organisaatio päättänyt, että kesä-heinäkuussa ajetaan 12 osakilpailun mittainen Japan Motors eAsfalttirallisprintsarja, joka toteutetaan yhteistyössä eMotorsport Finlandin kanssa.

Nopeatempoisessa 12 osakilpailun mittaisessa eAsfalttisprintsarjassa ajetaan yksi erikoiskoe kolmeen kertaan ja siitä nopein aika jää tuloksiin. Kesäkuun ensimmäisestä päivästä eteenpäin aina heinäkuun loppuun saakka jokainen osakilpailu on ajettavissa viiden päivän ajan.
Koska sarjassa ajavat kuljettajat jaetaan aikaisemman virtuaalisen kilpailukokemuksensa sekä ajotaitojensa mukaisesti neljään eri ryhmään niin sen myötä pääyhteistyökumppani Japan Motors Oy palkitsee jokaisen luokan kolme parasta 50eur arvoisilla tuotelahjakorteilla. Lisäksi parhaimman tilanteen (kuten esim. kaadon) esittänyt saa oman 50eur tuotelahjakortin.

- Koska virtuaaliset autourheilusarjat ovat tulleet jäädäkseen ja näin Japan Motors Oy haluaa olla Suomessa ensimmäinen, joka on ollut toteuttamassa virtuaalista asfalttisprintsarjaa. Nykypäivän tekniikka mahdollistaa sen, että kuka tahansa PC-tietokoneen, Playstation tai XBox One konsolin sekä käytettävän alustan eli pelin omistaa niin voi kotontaan käsin ajaa kilpaa milloin tahansa viiden päivän sisään kun osakilpailu on käynnistynyt, Japan Motors Oy toimitusjohtaja Mika Myllylä kertoo.

- Virtuaalista Japan Motors eAsfalttisprintsarjaa siis ajetaan kesä- ja heinäkuun ajan, jonka aikana katsotaan pystytäänkö kuluvana vuonna ajamaan myös oikeassa elämässä vai onko katseet käännettävä vuoteen 2021. Siihen saadaan vastauksia kun Autourheilun Kansallinen Keskusliitto AKK tekee linjauksia toukokuun kokouksessaan, Myllylä jatkaa.

Japan Motors oy on käytettyjen ja uusien japanilaisten autojen moottoreiden ja vaihteistojen maahantuoja, jonka suuresta valikoimasta löydät japanilaismerkkien laadukkaita moottoreita ja vaihteistoja.
Moottoreiden ja vaihteistojen lisäksi yrityksen Mallusjoen varastosta löydät myös japanilaisiin autoihin myös startteja, latureita, virranjakajia, ilmastoinnin kompressoreita ja jotain peltiosia.

Japan Motors eRallisarjan ilmoittautuminen on avautunut www.emotorsport.fi kotisivuilla ja ensimmäinen osakilpailu käynnistyy 1.6.2020!

Teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.