Nyt kun maailmanlaajuinen pandemia on laittanut tosielämän moottoriurheilun tauolle niin kilpaurheilu on ottanut todellisen digiloikan ja näin eSports urheilu on noussut uudeksi muoti-ilmiöksi.
Näin myös meillä Suomessa kun useat rallin entiset tehdaskuljettajat ovat mukana uusissa ja täysin ilmaisissa eMotorsport virtuaalirallisarjoissa, joissa kuka tahansa voi omalta kotisohvaltaan käsin kilpailla silloin kuin se hänelle itselleen parhaiten sopii.

 

Kilpailukausi käynnistyy Marcus Grönholm GRX eRallisarjalla, jossa kesäkuun aikana ajetaan neljä 12 erikoiskokeen mittaista osakilpailua.
Autoina on Grönholmin huikealla ammattilaisurallaan käyttämät kilpurit ja erikoiskokeina MM-sarjasta tutut pikataipaleet. Grönholm palkitsee menestyneimmät kuljettajat GRX-fanituotteilla ja näin omalta osaltaan haluaa vallitseviin poikkeusolosuhteisiin tuoda koteihin aktiviteettiä.

Samanaikaisesti Grönholmin kilpailun rinnalla ajetaan myös kokonaan oma Japan Motors eRallisprintsarja, jossa bittiavaruuden moottoriurheilijat ratkovat paremmuuttaan asfalttierikoiskokeilla. Näiden kilpailujen jälkeen eMotorsport virtuaalirallisarjat jatkuvat omina teemakilpailujen sarjoina kun mm. Aasian-Tyynenmeren rallisarjan voittanut Jussi Välimäki, Fordin entinen tehdaskuljettaja Janne Tuohino, Skodan entinen tehdaskuljettaja Jani Paasonen, Mitsubishin entisen tehdaskuljettaja Kristian Sohlberg sekä tietysti media-alan monitoimimies ja rallikartanlukija Tomi Tuominen ovat mukana omina teemakilpailuinaan.

eMotorsport virtuaalirallisarjat toteuttaa Suomen MM-ralliympäristössä eli Jyväskylässä asuvat rallifanit ja projektia vetää Jani Kekoni, joka uransa aikana on työskennellyt kaikille mukana oleville entisille rallin tehdaskuljettajille.

– Kun maalis-huhtikuun vaihteessa alkoi sovittuja työprojekteja siirtyä niin sen tyhjiön täyttää nyt eMotorsport virtuaalirallisarjat, joita on ollut ideoimassa useita rallin katsomosta tuttuja henkilöitä. Ripeällä aikataululla ja omien kokemustemme kautta saimme luotua virtuaalirallisarjat, joissa kuka tahansa PC, Playstation ja XBox One laitteen sekä käytettävän pelin omaava voi osallistua ja alkaa eAutourheilijaksi. Tulemme laittamaan kuljettajat ajotaitojensa mukaisiin ryhmiin ja siten jokaisella kuljettajalla on tasavertaiset mahdollisuudet menestyä ja siten saavuttaa myös palkintoja, Jani Kekoni kertoo.

– Erityisen iloinen olen siitä, että kun tätä ideaa rallin entisille tehdaskuljettajille esitin niin jokainen heistä oli välittömästi mukana.
Näin pystymme palaamaan heidän aktiiviuransa aikoihin ja siten eMotorsport virtuaalirallisarjassa kilpaileva pääsee kilpailemaan ko.
kuljettajan käyttämillä autoilla rallin MM-sarjasta tutuilla erikoiskokeilla. Samalla saamme ennen kaikkea luotua aktiviteettiä kodeissaan koronavirusta karanteenissa oleville tahoille kuten ikäihmisille ja riskiryhmille sekä tottakai nuorisolle kun osallistumiseen ei ole ala- eikä yläikärajaa vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan, Kekoni jatkaa.

Marcus Grönholm GRX eRallisarjaa ennen eMotorsport virtuaalirallisarjoihin ilmoittautuneet katsastetaan toukokuussa ajettavalla Plus Katsastus eRallilla, jossa palkintoina on katsastuslahjakortteja mm. kaikkien luokkien kolmelle nopeimmalle.

Lisätietoja saat www.emotorsport.fi  ja www.erallisarja.fi  kotisivuilta, joissa ilmoittautumisen voi tehdä vaikka heti.

Teksti: Jani Kekoni

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

Ralli-SM tulosveikkaus

Rallin SM-sarjan tulosveikkaus on jälleen avattu! Veikkaa jokaisen SM-rallin voittajakolmikkoa luokittain.

Kauden päätteeksi palkitsemme vuoden rallitietäjän Mr Wainin lahjoittamalla uniikilla ralliaiheisella korulla!

Kirjaudu sisään tunnuksillasi ja äänestä.

Äänestys päättynyt

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.